EXCLUSIV: Severin: Am convenit cu Schultz să mă retrag din grupul socialiştilor. Nu demisionez din PE

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, pentru MEDIAFAX, că a convenit cu Martin Schultz, luni, să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

104 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Severin: Am convenit cu Schultz să mă retrag din grupul socialiştilor. Nu demisionez din PE

EXCLUSIV: Severin: Am convenit cu Schultz să mă retrag din grupul socialiştilor. Nu demisionez din PE (Imagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Adrian Severin a spus că înţelege problema pe care grupul socialist o are "legat de votul şi de electoratul său". El a precizat că din acest motiv i-a transmis lui Martin Schultz, liderul socialiştilor din PE, că se retrage din acest grup până la finalizarea tuturor investigaţiilor care îl vizează.

"Înţeleg problema pe care grupul socialist o are legat de electoratul său, de voturi, de nevoia de a nu explica prea multe lucruri înainte ca asemenea situaţii să fie clarificate către electorat. Şi din cauza aceasta i-am spus domnului Schultz că sunt gata să mă retrag din grupul socialist până la epuizarea tuturor investigaţiilor care sper să înceapă şi pe care nu le văd ca fiind în apărarea mea şi în apărarea acestei instituţii, ci în contestarea tipului de manevre precum acelea la care s-a dedat Sunday Times. Aceasta este decizia mea, aceasta este ceea ce am discutat cu domnul Schultz", a spus Severin.

El a precizat că s-a angajat să formuleze un punct de vedere comun pentru declaraţiile publice, iar liderul socialiştilor europeni nu va face nicio declaraţie luni seară.

Pe de altă parte, întrebat dacă Schultz i-a recomandat, în timpul discuţiilor, să-şi dea demisia, Severin a răspuns:

"Domnul Schultz a apreciat că întrucât ceilalţi doi colegi au făcut un asemenea pas ar fi fost mai convenabil să avem o atitudine comună. Însă eu i-am spus că nu am de ce să mă compar cu ceilalţi, că nu ştiu exact care este situaţia lor, nu ştiu nici care sunt raţionamentele lor, nu ştiu care sunt sentimentele lor, starea lor de spirit ş.a.m.d.. În ceea ce mă priveşte, eu cred că este mai dificil să lupţi pentru clarificarea lucrurilor decât pur şi siplu să te retragi şi să încerci undeva, poate la marginea instituţiilor europene, să reabilitezi situaţia. Nu va fi foarte simplu, eu ştiu lucrul acesta, este mult mai complicat să fii singur decât să fii împreună cu alţii, dar sunt convins că, în fapt, colegii mei care înţeleg foarte bine cum stau lucrurile vor arăta solidaritate cu mine şi vom reuşi ca până la urmă împreună să facem şi lumină în această situaţie".

Europarlamentarul a mai spus că cel mai important este să solicite o investigare completă şi corectă a faptelor şi a menţionat că va fi bucuros în evenutalitatea implicării DNA sau a altei instituţii judiciare din România, pentru că "prin proceduri judiciare este mai greu să dai curs emoţiilor şi prejudecăţilor şi să te bazezi pe aparenţe".

"I-am explicat domnului Schultz că a demisiona înseamnă a recunoaşte acuzele formulate de Sunday Times şi a recunoaşte acuzele formulate de Sunday Times înseamnă a accepta maniera incalificabilă în care acest ziar a manipulat lucrurile, a falsificat probele şi a creat o înscenare de natură a destabiliza activitatea Parlamentului European", a spus Adrian Severin.

Severin a anunţat, luni, că se autosuspendă din BPN al PSD, până la clarificarea situaţiei. Severin a făcut acest anunţ după ce a participat la şedinţa BPN al PSD, în care s-a discutat despre acuzaţiile care îi sunt aduse de publicaţia "The Sunday Times".

Liderul grupului socialiştilor din PE Martin Schulz a solicitat, luni, o întâlnire la Bruxelles cu europarlamentarii Adrian Severin şi Zoran Thaler, în urma acuzaţiilor din "The Sunday Times", pe care le-a descris ca "extrem de grave", precizând că, dacă acestea se vor adeveri, va lua măsuri adecvate.

Înainte de întâlnire, Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al lui Schultz, a declarat pentru MEDIAFAX că liderul socialiştilor europeni îi va cere demisia lui Adrian Severin din funcţia de europarlamentar, iar dacă acesta va refuza, va începe o procedură de excludere din grupul parlamentar S&D.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici