EXCLUSIV - Udrea: Prigoană ar putea candida la primăria Capitalei, dar putem merge şi cu un independent

Silviu Prigoană este reprezentantul PDL cel mai bine plasat în sondaje pentru a candida la Primăria Capitalei, însă în partid există şi varianta susţinerii unui candidat independent, a declarat agenţiei MEDIAFAX liderul democrat-liberalilor Elena Udrea.

305 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV - Udrea: Prigoană ar putea candida la primăria Capitalei, dar putem merge şi cu un independent

EXCLUSIV - Udrea: Prigoană ar putea candida la primăria Capitalei, dar putem merge şi cu un independent (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Udrea a spus că cel mai bine plasat în sondaje din partea PDL este Silviu Prigoană, după care urmează o listă "destul de compactă" de candidaţi.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l consideră pe Prigoană ca fiind în mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primărie. "Există şi varianta unui candidat independent, susţinut de alte partide politice, aşa cum domnul Oprescu ar fi susţinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

Udrea a adăugat că reprezentanţii partidului poartă în aceste zile discuţii legate de parteneriate pentru Bucureşti, iar candidaţii vor fi anunţaţi în luna martie.

"Eu nu m-aş îngrijora de candidaţii PDL, că noi sigur avem candidaţi. Eu aş fi curioasă cu cine candidează USL-ul. Nu ştim până acum decât ce-a anunţat domnul Vanghelie, că el este candidatul, pentru că s-a anunţat singur, în rest nu ştim dacă au reuşit să se înţeleagă, să-şi împartă sectoarele între ei. Ce ştim e că încearcă disperaţi să se agaţe de Sorin Oprescu, pentru că ei nu au candidat la Capitală, dar dacă Sorin Oprescu este candidatul lor, să iasă şi să anunţe, pentru că altfel oamenii se simt păcăliţi", a spus preşedintele PDL Bucureşti.

Întrebată de ce nu intră ea însăşi în competiţia pentru Primăria Capitalei, Udrea a răspuns că nu este momentul ca o femeie să candideze pentru acest post.

"Eu sunt un om de construcţie. Sigur, este greu să vezi pe tocuri lucrul acesta, dar o să iau decizia să port pantofi fără toc, poate atunci va fi mai uşor. Chiar sunt un om de proiecte de construcţie, de administraţie şi cu siguranţă că foarte multe lucruri ar merge mai bine în Bucureşti, dacă aş fi avut ocazia să mă ocup de ele. Nu, nu cred că este momentul ca o femeie să candideze la Primăria Capitalei. Asta e, politica se face pe voturi şi, ca urmare, nu s-a pus problema niciun moment să candidez eu la Primărie, vom veni cu candidatul cel mai bun", a adăugat Udrea.

La nivelul PDL Bucureşti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primăria Capitalei, întrebările vizându-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoană şi Adriean Videanu, astfel urmând să fie stabilit profilul candidatului formaţiunii. Rezultatele sondajului ar putea fi făcute publice joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici