Extinderea Schengen, pe agenda Consiliului European, potrivit invitaţiei lui Van Rompuy

Problema extinderii spaţiului Schengen va fi discutată de şefii de stat şi de guverne, joi, la un dineu de lucru, se arată în scrisoarea de invitaţie la Consiliul European din 1-2 martie, semnată de preşedintele Consiliului, Herman Van Rompuy.

363 afișări
Imaginea articolului Extinderea Schengen, pe agenda Consiliului European, potrivit invitaţiei lui Van Rompuy

Herman lui Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scrisoarea lui Van Rompuy, adresată şefilor de stat şi de guverne, menţionează că un dineu de lucru va avea loc joi seară la Bruxelles, cu începere de la ora 19.30 (20.30, ora României - n.r.), discuţiile fiind în deschidere pe teme economice.

"După aceea, vom reveni la subiectul Serbia, ca urmare a concluziilor noastre din decembrie 2011. În sfârşit, tot în timpul dineului, vom reveni la chestiunea extinderii spaţiului Schengen", scrie Van Rompuy.

El anunţă că vineri, la ora 09.00, ora Bruxelles-ului (10.00, ora României) va fi semnat Tratatul de stabilitate, coordonare şi guvernanţă în Uniunea Economică şi Monetară.

Olanda a blocat, în 2011, aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Olanda continuă să se opună aderării României şi Bulgariei la Schengen, a afirmat, la 13 decembrie, ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, precizând că cele două ţări trebuie să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii şi corupţiei, progrese ce vor trebui constatate în viitorul raport al CE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici