Falcă: Nu am discutat în PDL despre demisia lui Blaga, e opinia mea că trebuie să-şi depună mandatul

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că nu a avut discuţii în partid privind demisia lui Vasile Blaga, fiind opinia sa că acesta ar trebui să-şi depună mandatul "ca gest firesc", necesar "pentru relansarea dreptei".

391 afișări
Imaginea articolului Falcă: Nu am discutat în PDL despre demisia lui Blaga, e opinia mea că trebuie să-şi depună mandatul

Gheorghe Falcă (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Întrebat dacă a discutat în PDL despre depunerea mandatului lui Vasile Blaga, Falcă a răspuns că nu a avut astfel de discuţii cu colegii, fiind o opinie personală că preşedintele PDL ar trebui să facă acest gest în urma rezultatelor alegerilor.

"Nu am avut discuţii în PDL pe acest subiect. Este opinia mea, eu consider că este un gest firesc să-ţi depui mandatul dacă nu îţi atingi obiectivul. Este şi o soluţie pentru reconstruirea, relansarea dreptei în România", a spus Falcă.

Luni, Gheorghe Falcă, a declarat că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discuţii privind o mişcare de dreapta.

Falcă a fost întrebat, la B1 Tv, ce ar trebui să se întâmple în perioada următoare, având în vedere rezultatul obţinut de ARD în alegerile parlamentare.

"O analiză în primul rând la PDL, aşa cum s-au analizat alegerile locale şi cineva a cerut ca întreg Biroul să-şi depună mandatul existând alţi oameni care doresc să conducă, cum a fost echipa care a urmat după domnul Boc să vedem ce urmează după depunerea unui mandat, să vedem o viziune exact pe ideea de a crea o dreaptă, pentru că o dreaptă nu se creează mâine, ci doar mâine se dă semnalul", spunea el.

Falcă a mai fost întrebat dacă, în opinia sa, actuala conducere a PDL, în frunte cu Vasile Blaga, mai poate rămâne la conducerea partidului. "Eu cred că, la fel cum domnul Blaga şi alte persoane cereau ca Biroul Permanent Naţional să-şi depună mandatul după alegerile locale, lucrul acesta se va întâmpla şi în acest moment", menţiona el.

Solicitat să precizeze dacă spune că Blaga trebuie să-şi depună mandatul, Falcă arăta că a obiectivul de 24% din voturi la alegerile parlamentare nu a fost atins, iar aceasta ar fi "o chestie de onoare".

În urma alegerilor de duminică, ARD a obţinut 16,52% din voturi pentru Camera Deputaţilor 16,72% din voturi la Senat. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici