Falcă spune că intră în competiţia internă din PDL pentru a promova unificarea dreptei

Democrat-liberalul Gheorghe Falcă a confirmat, vineri după-amiază, intrarea în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României, spunând că are mai multe motive, între care promovarea ideii de unificare a dreptei, dar şi să aducă "un plus de tonus" partidului.

161 afișări
Imaginea articolului Falcă spune că intră în competiţia internă din PDL pentru a promova unificarea dreptei

Gheorghe Falcă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), arată, într-un comunicat transmis MEDIAFAX că a decis să participe la competiţia internă din PDL pentru desemnarea candidatului la şefia statului.

Falcă spune că în acest mod doreşte să promoveze proiectul unificării dreptei româneşti şi să iniţieze o dezbatere pe acest subiect.

"Am decis să particip la competiţia internă pentru că sunt un om cu profunde convingeri de dreapta şi sunt interesat să propunem proiecte care să producă dezbatere în jurul marilor teme de actualitate: proiectul unificării forţelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidenţiale; poziţionarea şi clarificarea doctrinară a Dreptei româneşti şi un nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020", se arată în comunicat.

Falcă afirmă că vede "o mare oportunitate într-un astfel de turneu de întâlniri cu membrii de partid, un turneu care va energiza organizaţiile locale".

"Cred că acum e important ca oamenii de la baza partidului să cunoască sensul şi ţintele marelui proiect de unificare a dreptei, pentru că acesta vizează viitorul, un proiect de altfel mult mai important decât candidatura uneia sau altei persoane la viitoarele alegeri prezidenţiale. Avem nevoie în electoratul de dreapta de această schimbare de perspectivă, de o privire către viitor", se mai arată în comunicat.

Falcă spune că oamenii de dreapta trebuie să aibă curajul de a reafirma "superioritatea morală" a valorilor de dreapta faţă de ideile stângii.

"Trebuie să ne recăpătăm încrederea şi orgoliul de a spune răspicat: că libertatea iniţiativei e superioară etatismului, că etica responsabilităţii pentru propriul destin e superioară egalitarismulu, că recompensarea meritului e superioară moral fraudei sociale şi asistenţialismului, că un stat discret şi puternic e superior unuia excesiv şi ineficient, că domnia legii, de la Decalog, la Constituţie şi legea penală sunt infinit superioare relativismului moral şi îngăduirii corupţiei", se mai arată în comunicatul transmis de Falcă.

Primarul Aradului adaugă că în turneul prin ţară le va vorbi colegilor despre un nou proiect pentru România, a cărui elaborare a început-o scriind o carte.

"Dreapta nu trebuie să se unifice conjunctural, ci în jurul unor valori şi principii, cărora să le rămânem fideli, fugind de tentaţia populismului. Este, de altfel, modelul pe care îl oferim noi, aici, la Arad. Şi despre acest model doresc să le vorbesc membrilor de partid. Despre faptul că aici, deschizând partidul către societatea civilă şi către o alianţă locală cu alte forţe de dreapta, Mişcarea Creştin-Liberală, am rămas victorioşi în alegeri", afirmă Gheorghe Falcă.

Democrat-liberalul adăugă că speră să aducă în partid "un plus de tonus şi energie", având prilejul de a vorbi cât mai multor membri despre ceea ce consideră că poate fi reţeta succesului.

Surse din conducerea PDL Arad declarau, vineri dimineaţă, că democrat-liberalul Gheorghe Falcă, primar al Aradului, va intra în competiţia internă a partidului în scopul desemnării candidatului PDL pentru Preşedinţia României.

Potrivit surselor citate, Falcă urma să facă un anunţ vineri seară, la Consiliul de coordonare municipal, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă şi sunt aşteptaţi 2.500 de invitaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici