Fenechiu către Băsescu: Nu ştiu care din noi are mai multe dosare penale şi probleme ţinute sub capac

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, că nu este persona non grata, aşa cum susţine preşedintele Traian Băsescu, căruia i-a transmis că nu ştie care din cei doi are mai multe dosare penale şi "probleme ţinute sub capac".

713 afișări
Imaginea articolului Fenechiu către Băsescu: Nu ştiu care din noi are mai multe dosare penale şi probleme ţinute sub capac

Fenechiu către Băsescu: Nu ştiu care din noi are mai multe dosare penale şi probleme ţinute sub capac (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Eu consider că atât timp cât ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor pentru consultări şi discuţii pe diverse teme, atât timp cât particip la întâlniri cu miniştri din ţările membre şi pe teme complicate, nu sunt chiar aşa persona non grata, cum încearcă domnul Traian Băsescu să acrediteze", a spus Fenechiu.

Ministrul a fost întrebat, la o întâlnire cu presa, dacă fiind implicat într-un dosar aflat în instanţă, nu consideră că afectează relaţiile României cu statele europene prin refuzul de demisiona din funcţia de ministru al Transporturilor.

"Eu aş vrea să îi amintesc (lui Traian Băsescu - n.r.) că mulţi ani dumnealui nu a putut călca prin aceste ţări. Şi aş vrea să îi mai spun un lucru şi-i transmit încă o dată: nu ştiu dintre noi doi care este cel care are mai multe dosare penale şi problema ţinute sub capac", a adăugat Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a mai fost solicitat să comenteze declaraţiile preşedintelui, potrivit cărora nu FMI obligă România să privatizeze CFR Marfă, iar trecerea Metrorex de la minister la primărie ar fi o greşeală.

"Daţi-mi voie să consider că ceea ce vorbeşte şi gândeşte domnul Traian Băsescu azi nu mai sunt subiecte tabu pentru România, ci sunt păreri ale dumnealui de care chiar cred că nu e foarte bine pentru ţara asta să ţinem cont. Eu vreau să vă spun că a condus România ani de zile. Dacă dumneavoastră consideraţi că rezultatele sunt cele pe care ni le-am dori cu toţii, atunci să ţinem în continuare cont de ce zice Traian Băsescu şi vom merge la fel", a spus Fenechiu.

Fenechiu a afirmat că nu a fost niciodată de acord cu privatizarea CFR Marfă, dar că Traian Băsescu ar fi trebuit să vegheze la hoţii care au devalizat-o atâţia ani, compania de stat având în prezent datorii de peste două miliarde de lei, mai mari decât activele.

El a mai spus că nu ar vrea să vândă compania, dar nu are de ales, şi că cei de la FMI i-au spus atât lui, cât şi preşedintelui că nu mai au încredere în ceea ce promite un guvern din România.

Fenechiu a declarat în urmă cu o săptămână că anunţul de privatizare a companiei CFR Marfă va fi publicat pe 6 sau 8 aprilie.

Guvernul s-a angajat în ultimele negocieri cu FMI să publice anunţul de privatizare a CFR Marfă în luna martie a acestui an şi să semneze contractul de vânzare a unui pachet majoritar de acţiuni până la jumătatea lui mai, tranzacţia urmând să fie încheiată atunci când "toate condiţiile vor fi îndeplinite".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici