Fenechiu, despre Bode: Dacă a călcat pe bec, va răspunde, dar acum are dreptul să meargă în instanţă

Lucian Bode are dreptul să se adreseze instanţei de judecată, care să stabilească exact când a avut dreptate mediul academic în privinţa suspiciunii de plagiat, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

306 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, despre Bode: Dacă a călcat pe bec, va răspunde, dar acum are dreptul să meargă în instanţă

„Domnul Bode este într-o situaţie extrem de interesantă. Şi-a dat doctoratul la şase ani după scandalul Ponta, lucrarea sa a fost verificată în 2018 de softuri şi de CNATDCU şi de UBB, s-a considerat că e OK, nu e nici o problemă. În octombrie 2022, Universitatea emite un punct de vedere în care spune că sunt suprapuneri de 2,95%, dar nu există clar, nu există intenţia de fraudă, pentru ca peste două luni să vină cu un alt punct de vedere al aceleiaşi comisii, în care să spună că doctoratul este o lucrare profund viciată. Păi, în contextul în care în 2018 ea a fost verificată şi n-a fost nici o problemă, în 2022 se spune negru pe alb că nu există indicii de fraudă, iar la două luni vin şi spun că e profund viciată, eu cred că şi domnul Bode are suspiciunea legală să se adreseze instanţei de judecată, să stabilească când a avut dreptate mediul academic”, a spus, la RFI, Daniel Fenechiu.

El susţine că Lucian Bode „va răspunde, dacă a călcat pe bec”.

„Când aceeaşi comisie îşi schimbă punctul de vedere în două luni şi jumătate, o comisie formată din universitari, din academicieni, permiteţi-mi să am îndoieli. Nu îl apăr pe domnul Bode, nu
sunt în situaţia în care să am o sarcină de partid, dar eu ca cetăţean, ca avocat, ca om de lege, care nu sunt profesor universitar şi n-am un doctorat, am o îndoială în legătură cu imparţialitatea unei comisii care-şi schimbă părerea atât de repede. Şi atunci justiţia urmează să se pronunţe. Dacă Bode a călcat pe bec, va răspunde. Dacă comisia dispune altceva, e în regulă. Nu uitaţi că şi procurorul-şef EPPO (Laura Codruţa Kovesi-n.r.) a avut un verdict de 4,95% şi să mă ierte Dumnezeu şi atunci am avut acelaşi punct de vedere, am spus: oameni buni, hai să nu mergem cu pianul pe scări, hai să analizăm logic şi normal”, a adăugat liderul senatorilor liberali.

Întrebat dacă această situţie nu este o vulnerabilitate pentru PNL; Daniel Fenechiu a spus: „Astea sunt lucruri care în interiorul PNL îşi găsesc rezolvarea. Faptul că unii se grăbesc foarte tare este o chestiune firească în politica românească. PNL a fost un partid întotdeauna aşezat, a fost început de an, sunt lucruri care se discută şi eu vă asigur că va fi luată cea mai corectă şi cea mai elegantă decizie în PNL. Deci n-am dubii în legătură cu povestea asta, dar este cât se poate de normal ca lucrurile să fie văzute la rece, să fie analizate toate perspectivele şi atunci lucrurile vor merge în normalitate şi veţi vedea că PNL este un partid care nu doar clamează integritatea, ci o şi respectă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici