Fenechiu: După ce nu va mai fi la putere, UNPR va dispărea de pe scena politică

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, duminică, la Iaşi, că UNPR va exista atât timp cât partidul se va afla la guvernare, adăugând că după ce nu va mai fi la putere formaţiunea condusă de Marian Sârbu şi Gabriel Oprea va dispărea de pe scena politică.

33 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: După ce nu va mai fi la putere, UNPR va dispărea de pe scena politică

Fenechiu: După ce nu va mai fi la putere, UNPR va dispărea de pe scena politică (Imagine: Octav_Ganea/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a spus, într-o conferinţă de presă, că UNPR va exista doar cât timp partidul se va menţine la putere şi că după trecerea în opoziţie va dispărea de pe scena politică.

"Nici măcar în PDL nu se va topi noul partid. E plin şi acolo de oportunişti şi nu mai e loc. UNPR va exista cât timp va fi la guvernare, iar după aceea va dispărea pur şi simplu", a spus Fenechiu.

Liderul liberal a precizat că o parte dintre cei care s-au dus la UNPR au făcut-o pentru că le e greu şi că li s-a promis că vor fi ajutaţi în afaceri, în timp ce alţii au fost şantajaţi cu dosare şi plângeri penale.

Relu Fenechiu a adăugat că, deşi noul partid abia a apărut, există oameni care au plecat deja de la independenţi pentru că nu li s-a dat ceea ce li s-a promis.

"Şi Tudor Ciuhodaru (liderul UNPR Iaşi - n.r.) mi-a spus că se mai gândeşte dacă rămâne la ei", a afirmat Fenechiu.

Întrebat dacă se teme că o parte dintre primarii PNL din judeţul Iaşi ar putea fi racolaţi de noua formaţiune, mai ales că din partid a plecat la UNPR fostul şef al campaniei la prezidenţiale a PNL din judeţ, Fenechiu a răspuns că edilii liberali s-au lămurit în legătură cu cei care le promit tot felul de lucruri.

"Am avut primari care s-au lămurit în campania de la prezidenţiale, după ce l-au sprijinit pe Băsescu. Nu i-am dat afară, însă au spus-o singuri că s-au lămurit, pentru că li s-au promis tot felul de lucruri, dar fără nici nici un efect", a afirmat vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, totodată lider al filialei ieşene a PNL.

Singurul liberal care a demisionat din partid şi s-a înscris în UNPR este fostul coordonator al campaniei prezidenţiale a PNL din judeţul Iaşi Valerian Sălăvăstru. Acesta a reproşat că liberalii nu s-au aliat cu PDL la guvernare, iar pe Relu Fenechiu l-a acuzat că la nivel local a făcut "blat politic" cu PSD.

UNPR şi-a desemnat, sâmbătă, la Conferinţa Naţională Extraordinară, conducerea la nivel central, care va fi asigurată de Marian Sârbu - preşedinte, Gabriel Oprea - preşedinte executiv, Cristian Diaconescu- preşedinte de onoare, Neculai Onţanu - secretar general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici