Fenechiu: Nu mi-am dat demisia din funcţiile deţinute în PNL. Colegii mei vor judeca rezultatele

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu precizează că nu şi-a dat demisia din funcţiile deţinute în partid, dar că este dispus că facă acest lucru în cazul în care colegii săi din BPC consideră că rezultatele obţinute la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare.

588 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Nu mi-am dat demisia din funcţiile deţinute în PNL. Colegii mei vor judeca rezultatele

Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Eventuala mea demisie reprezintă un angajament politic strict între mine şi Partidul Naţional Liberal. Sunt dispus să fac acest pas dacă conducerea partidului consideră că rezultatele obţinute la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu nu au fost satisfăcătoare", precizează Fenechiu, care a coordonat campania PNL pentru referendum, într-o declaraţie remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Relu Fenechiu precizează că nu şi-a dat demisia din funcţiile de conducere din partid şi "nu a fost niciodată vorba" că da demisiona din PNL.

"Consider că singurii în măsură să mă judece sunt colegii mei şi le stau oricând la dispoziţie", adaugă vicepreşedintele PNL.

"Avem în continuare acest război important de dus împotriva lui Traian Băsescu, o bătălie în care cu toţii cei din USLsuntem angajaţi să o ducem, de acum şi mai mult, în numele românilor, având în spate girul a 8,5 milioane de români care au avut ceva de spus la referendumul din această duminică. Dacă în condiţii de caniculă atât de mulţi oameni i-au spus lui Traian Băsescu să plece, consider că duminică, la referendum, am înregistrat o mare victorie, o victorie care consider că ne obligă să continuăm războiul în numele românilor", mai declară Fenechiu, care este şi preşedintele Organizaţiei judeţene Iaşi a PNL.

Relu Fenechiu a menţionat, luni seară, la Digi 24, că a spus că, în condiţiile în care Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, el va demisiona din toate funcţiile de conducere din PNL.

"În condiţiile în care Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, eu am spus că voi demisiona din toate funcţiile de conducere din PNL. Deocamdată, nu s-a întors şi luptăm în continuare. Vor fi oameni care vor analiza dacă această campanie pentru referendum a fost bine făcută sau nu", a declarat Relu Fenechiu.

În 12 iulie, Relu Fenechiu declara că, în condiţiile în care Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el îşi asumă că a greşit declanşând referendumul împotriva şefului statului şi va demisiona din toate funcţiile deţinute în partid.

"Indiferent de condiţiile în care se va desfăşura referendumul, dorinţa mea e să vină la vot cei care vor să scape de Traian Băsescu, dar şi susţinătorii, să vedem care sunt mai mulţi. Regula spune că cine are unul în plus, acela câştigă. Dacă Traian Băsescu câştigă referendumul, însemană că noi ne-am înşelat şi că poporul român a dus-o bine", a spus Fenechiu.

Întrebat ce înseamnă că s-a înşelat în ceea ce priveşte referendumul, Fenechiu a spus că el speră că referendumul va fi unul valid.

"Dacă referendumul nu va fi validat, înseamnă că am greşit. Eu sper că vom avea un referendum valid şi aici ţine de repsonsabilitatea noastră, a tuturor", a spus Fenechiu.

Întrebat la ce se referă atunci când vorbeşte despre greşeală, Fenechiu a precizat: "Am greşit că am declanşat un referendum împotriva lui Traian Băsescu dacă românii vor spune altceva".

El a spus că îşi asumă această eventuală greşeală.

"În condiţiile în care mai mulţi români spun că nu va fi demis Traian Băsescu, îmi dau demisia din toate funcţiile din partid", a spus Fenechiu, arătând că a făcut cunoscut acest lucru şi în PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici