Fenechiu (PNL): O nouă stare de urgenţă nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control

O nouă stare de urgenţă nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

874 afișări
Imaginea articolului Fenechiu (PNL): O nouă stare de urgenţă nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control

Fenechiu (PNL): O nouă stare de urgenţă nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control

„Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgenţă”, a declarat la RFI Daniel Fenechiu.

Criteriile de apreciere ţin nu doar de numărul contaminărilor, ţin şi de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situaţie gravă şi sunt în secţiile de reanimare, ţin de procentul de decese din cazurile respective, a apreciat el.

„Există o analiză mult mai amplă. În situaţia în care se constată că recrudescenţa a devenit extrem de periculoasă şi că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranţă, Guvernul va lua măsuri (...). Atâta vreme cât nu vom constata existenţa unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecinţe în ceea ce priveşte viaţa persoanelor contaminate, se poate discuta despre menţinerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nici o îndoială că şi măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poţi să-ţi revii peste o perioadă de timp, însă viaţa unui om pierdută nu poţi să o recuperezi în nici o situaţie”, a adăugat liderul senatorilor PNL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici