Fenechiu preferă opoziţia, dar recunoaşte că discuţiile cu PDL ar putea să aibă sens

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, că între o alianţă cu PDL şi opoziţie preferă a doua variantă, menţionând însă că discuţiile cu PDL ar putea să înceapă să aibă sens dacă democrat-liberalii vin cu garanţia că liberalii vor avea premierul sau că va fi guvern de uniune naţională.

20 afișări
Imaginea articolului Fenechiu preferă opoziţia, dar recunoaşte că discuţiile cu PDL ar putea să aibă sens

Fenechiu preferă opoziţia, dar recunoaşte că discuţiile cu PDL ar putea să aibă sens (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Dacă se propune în BPC rămânerea în opoziţie, voi vota pentru rămânerea în opoziţie. Eu nu exclud o alianţă cu PDL. Preferinţa mea este către opoziţie. Între o alianţă cu PDL şi opoziţie, prefer rămânerea în opoziţie", a susţinut Fenechiu.

Vicepreşedintele PNL a explicat că liderii PDL ar putea să vină către liberali cu "o propunere foarte interesantă", şi anume cu garanţia premierului.

"Dar se poate ca PDL să vină cu o propunere foarte interesantă. Dacă ne oferă premierul, deja începe să aibă sens orice discuţie. Dacă PDL e de acord cu stabilirea unor politici ale PNL, pe care le-am convenit şi cu PSD, iar începe să aibă sens orice discuţie. Şi eu sunt de acord. Dacă Crin Antonescu va trece peste această problemă, poate vine şi ne propune, vine cu propunere de Guvern de uniune naţională, care ar trebui să fie condus de un independent", a subliniat Fenechiu.

El a explicat că aceste discuţii vor putea începe "dacă PDL oferă garanţii" şi dacă "Antonescu va trece peste această problemă", anunţând că deciziile ar trebui luate pentru început - după discuţii cu liderii PSD, UDMR şi PDL - în Biroul Politic, iar apoi în forurile extinse CNEX şi DP.

"Eu nu aş fi de acord cu un guvern cu premier PDL, aş vota împotrivă", a mai spus Relu Fenechiu.

Întrebat dacă preşedintele Antonescu ar trebui să-şi dea demisia ca urmare a eşecului proiectului Iohannis, Relu Fenechiu a menţionat că "Antonescu ar trebuie să rămână în funcţie".

"E cel mai mare câştig al partidului după alegeri descoperirea lui Antonescu de către populaţie. Toţi analiştii au spus că Antonescu e viitorul preşedinte al României în 2014", a spus liderul PNL, menţionând că acest câştig ar trebui exploatat în continuare.

Întrebat dacă ar fi pregătit pentru dizolvarea Parlamentului, liberalul a replicat: "Mie nu mi-e frică de anticipate, sunt gata să merg până în pânzele albe".

Şedinţa Biroului Politic Central al PNL va avea loc la ora 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici