Fenechiu: Propun grevă a parlamentarilor din Moldova dacă nu începe proiectul autostrăzii Iaşi-Mureş

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat, vineri, că va propune senatorilor şi deputaţilor din Moldova să intre în grevă parlamentară dacă nu va fi început proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, spunând că ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu (PNL), "nu are dreptul" să blocheze proiectul.

194 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Propun grevă a parlamentarilor din Moldova dacă nu începe proiectul autostrăzii Iaşi-Mureş

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Deputatul Relu Fenechiu a spus, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va începe să strângă semnături de la toţi parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, iar în situaţia în care Guvernul nu va lua în seamă acest demers va propune intrarea în grevă parlamentară.

"Vom semna un document, toţi parlamentarii din Moldova, în favoarea acestui proiect. Propun chiar intrarea în grevă parlamentară dacă nu se va întâmpla nimic. Unii spun că autostrada Moldova-Transilvania nu este prioritară. Suntem în această zonă trei-patru milioane de suflete. Nu vom ajunge la acelaşi nivel de dezvoltare cu Clujul sau Timişoara dacă nu facem autostrada. Atrag atenţia Guvernului să nu păcălească oamenii", a afirmat Relu Fenechiu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să semneze şi să accepte proiectul.

"Îi cer să nu-l blocheze, nu are dreptul să facă asta", a afirmat Relu Fenechiu.

El a mai spus că în guvern sunt reprezentanţi ai tuturor zonelor ţării şi că fiecare îşi promovează proiectele regiunii: "Când am fost ministru la Transporturi şi eu am sprijinit aeroportul din Iaşi sau autostrada. Cei aleşi de moldoveni trebuie să susţină propriile proiecte. Altfel, Guvernul va considera că e mai importantă o autostradă în Oltenia, în Teleorman sau la Cluj. Ne vom trezi lăsaţi deoparte".

Fenechiu a mai spus că nu cere Guvernului să lase deoparte tronsonul Comarnic-Braşov sau să întrerupă lucrările la coridorul patru.

"Dacă aş fi în opoziţie şi aş face toate astea, s-ar putea spune că fac joc de glezne. Cu greva parlamentară unii aleşi sunt deja de acord. Am vorbit cu mai mulţi colegi liberali şi susţin demersul. Nu ştiu ce va fi, că va fi cu banderolă la mână sau că nu vom merge la vot, vom vedea. Demersul meu nu este împotriva Guvernului, ci pentru construcţia autostrăzii", a afirmat Relu Fenechiu.

Un număr de 12 parlamentari de Iaşi, între care şapte de la PNL, trei de la PDL şi doi aparţinând minorităţilor naţionale, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, în care îi cer premierului includerea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a Guvernului, pentru perioada 2014-2020. Printre semnatarii documentului se numără şi deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş ar urma să aibă aproape 300 de kilometri şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănsescu, afirma, la sfârşitul lunii septembrie, că proiectul autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, alocat fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, va fi transmis Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură după divizarea CNADNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici