Fifor a spus de ce nu a semnat scrisoarea în care se cerea demisia lui Dragnea/ Ce spune ministrul Apărării despre presupusa relaţie de prietenie pe care ar avea-o cu Maior

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, precizează că nu este unul dintre semnatarii scrisorii împotriva lui Liviu Dragnea, în care i se cerea demiterea, el subliniind că nu se va „dezice” niciodată de liderul PSD, care i-a oferit o demnitate importantă în Guvern.

2648 afișări
Imaginea articolului Fifor a spus de ce nu a semnat scrisoarea în care se cerea demisia lui Dragnea/ Ce spune ministrul Apărării despre presupusa relaţie de prietenie pe care ar avea-o cu Maior

Fifor a spus de ce nu a semnat scrisoarea anti-Dragnea

„Nu îmi place să cred că în PSD putem discuta de tabere. Despre diferenţe de opinii, da, dar nu de tabere. (...) Am văzut tot felul de ştiri şi momentele în care au apărut aceste ştiri. Eu nu pot să mă dezic vreodată sau să plec de lângă liderul de partid vreodată, omul care mi-a acordat de două ori şansa de a fi ministru, (...) să fiu ministru al Apărării, demnitate care nu e de ici de colo. Eu fac parte dintr-o echipă de care nu am să mă dezic niciodată. E o echipă bună, condusă de Liviu Dragnea, de Viorica Dăncilă. E extrem de puţin probabil că vreodată o să fac un pas în lateral. (...) PSD e sub asediu din ianuarie 2017 sub toate formele”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Precizările vin după ce Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu au dat publicităţii, înainte de CEx PSD de la finele lunii septembrie, o scrisoare cu 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor.

La acel moment, au apărut informaţii în spaţiul public potrivit cărora unul dintre semnatarii scrisorii este şi Mihai Fifor, mai ales pentru că nu a fost prezent la CEx. La acel moment, Fifor se afla în SUA.

Fifor: E aberant să fiu acuzat că am o relaţie de prietenie cu Maior. Nici nu mi-a răspuns la telefon

Fifor a declarat că nu are o relaţie de prietenie cu George Maior şi că nu el este cel care a aranjat vizita de săptămâna trecută, în SUA, a delegaţiei României. Fifor a precizat că Maior nici nu i-a răspuns la telefon atunci când a vrut să-şi anunţe vizita.

„E aberant să fiu acuzat că am o relaţie de prietenie cu George Maior. Să nu uităm că am fost preşedintele Comisiei Sufrageria şi am fost cel care l-a citat pe Maior. El a venit şi a avut loc un dialog public. În momentul de faţă, George Maior este ambasadorul României. (...) Maior s-a alăturat delegaţiei noastre cu o zi înainte de vizita la James Mattis (secretarul Apărării al SUA, n.r.)”, a declarat ministrul Mihai Fifor, la Antena3.

Mihai Fifor a subliniat că George Maior nu i-a răspuns la telefon atunci când a vrut să-şi anunţe vizita în SUA şi că ambasadorul României la Washington a fost de faţă la întâlnirile ministrului cu oficialii americani doar în baza unor cutume diplomatice.

„Nici măcar nu mi-a răspuns la telefon când în mod civilizat am sunat să anunţ prezenţa în Statele Unite. Nu era obligatoriu să răspundă. Ulterior, a venit marţi dimineaţa, su fost două momente în care s-a alăturat delegaţiei noastre unul la întâlnirile cu senatorii din agendă şi la momentul vizitei oficiale la Pentagon, pe o cutumă diplomatică. A specula pe tema aceasta se merge prea departe şi nu-şi are rostul. Vizita în SUA nu a fost aranjată de domnul George Maior. Vizita în SUA vine în siajul unei relaţii foarte bune pe care am reuşit s-o construim cu SUA”, mai spune Mihai Fifor.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit la Pentagon, în data de 26 septembrie, cu secretarul apărării al SUA, James Mattis. La acea întâlnire a participat şi ambasadorul României în SUA, George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici