Fifor: E regretabilă poziţia lui Iohannis privind acţiunea Jandarmeriei. E nevoie urgent de anchetă/ Raeţchi îl taxează: Este incalificabil ce a făcut ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a spus că jandarmii au acţionat corect la proteste şi că este regretabilă poziţia preşedintelui Iohannis privind intervenţia forţelor de ordine, subliniind că e nevoie de o anchetă pentru a se clarifica cine şi în ce scop a organizat acest miting.

4758 afișări
Imaginea articolului Fifor: E regretabilă poziţia lui Iohannis privind acţiunea Jandarmeriei. E nevoie urgent de anchetă/ Raeţchi îl taxează: Este incalificabil ce a făcut ministrul Apărării

M.Fifor:E regretabilă poziţia lui Iohannis privind acţiunea jandarmeriei. E nevoie urgent de anchetă

„Fac un apel către toţi cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de actele de violenţă şi de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenţia forţelor de ordine. Deja se încearcă repetarea violenţelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe reţelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explică şi de ce nu există un organizator oficial al acestui protest. Vedem însă cu toţii că USR şi PNL patronează deturnarea unui protest numit al diasporei în violenţe stradale. Lideri politici ai partidelor de opoziţie au înţeles să transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile într-o acţiune de campanie electorală şi de răsturnare a unui guvern ales democratic”, a scris ministrul Mihai Fifor pe Facebook.

Fifor mai spune că faptul că încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria „demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine”.

„Grupuri bine organizate i-au provocat în permanenţă pe jandarmi, i-au atacat cu sticle şi pietre, cu garduri şi bucăţi de asfalt. Jandarmii au vegheat la buna desfăşurare a manifestaţiei şi s-au expus unor agresiuni, acţionând corect şi în baza legislaţiei în vigoare, pentru restabilirea ordinii publice. Este regretabilă poziţia exprimată public de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la modul de acţiune al Jandarmeriei, într-un moment în care doi oameni în uniformă se zbăteau între viaţă şi moarte în spital, internaţi după ce au căzut victime huliganilor. Este nevoie urgent de o anchetă care să clarifice cine a organizat acest protest şi în ce scop! Toate instituţiile statului trebuie să se implice acum astfel încât cei responsabili să plătească pentru aceste acţiuni anti-democratice”, a mai scris ministrul Apărării.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului.

Raeţchi: Este incalificabil ca ministrul Apărării să se implice în discuţia despre demonstraţii

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat, sâmbtătă că este incalificabil gestul lui Mihai Fifor de a se implica în discuţia despre demonstraţii este incalificabil, afirmând că nu trebuie să se mai implice sub nicio formă într-o problemă care trebuie strict separată de atribuţiile Armatei.

„Mi se pare incalificabil ca ministrul Apărării simte nevoia să se implice în discuţia despre demonstraţii, să emită avertismente, să facă apeluri. Asta e ultimul lucru care ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană, să fie implicată şi Armata într-un scandal vizând ordinea publică. PSD a distrus suficient credibilitatea Ministerului de Interne - chiar au de gând să se extindă şi la Ministerul Apărării? Îl somez pe ministrul Apărării să nu se mai implice sub nicio formă într-o problemă care trebuie strict separată de atribuţiile Armatei. Chiar nu întelege că ceea ce face este periculos? Credeam că după gafa balistică pe care a comis-o recent, ministrul Apărării a învăţat să tacă înţelept - dar ceea ce face acum este extrem de grav din perspectiva spiritului constituţional şi al principiilor europene”, a scris pe Facebook deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici