Fifor: România este naţiune-sponsor al Centrului de Excelenţă NATO pentru Contrainformaţii Militare

România este naţiune-sponsor al Centrului de Excelenţă NATO pentru Contrainformaţii Militare de la Cracovia şi a fost unul din primele state ale Alianţei care şi-au anunţat susţinerea pentru această entitate, a declarat joi ministrul Apărării, Mihai Fifor, la inaugurarea centrului.

291 afișări
Imaginea articolului Fifor: România este naţiune-sponsor al Centrului de Excelenţă NATO pentru Contrainformaţii Militare

Fifor: România este naţiune-sponsor al Centrului de Excelenţă NATO pentru Contrainformaţii Militare

Ministrul a precizat că România va avea un reprezentant în cadrul Centrului din Cracovia şi în Comitetul Director.

"Această instuţie a fost înfiinţată tocmai pentru că este necesar ca pregătirea şi dezvoltarea specialiştilor Alianţei în domeniul contrainformaţiilor militare să fie asigurată în format unitar. România va folosi fiecare oportunitate şi va participa la cursurile, seminarele şi grupurile de lucru care vor contribui la definirea pregătirii specialiştilor noştri în contrainformaţii militare. Centrul NATO de Excelenţă pentru Contrainformaţii de la Cracovia şi Centrul NATO de Excelenţă pentru Informaţii de la Oradea, România, înfiinţat în 2010, vor asigura expertiza necesară pregătirii specialiştilor de intelligence care vor fi astfel capabili să-şi îndeplinească cu succes misiunile şi sarcinile desemnate", a spus titularul Apărării, conform unui comunicat al MApN.

La inaugurarea Centrului de Excelenţă NATO pentru Contrainformaţii Militare au participat miniştrii apărării din Polonia, Slovacia şi Ungaria, precum şi adjunctul comandantului Comandamentului Aliat Suprem pentru Transformare, amiral Manfred Nielson.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici