Finul lui Boc, schimbat din funcţia de prefect

Prefectul judeţului Cluj, Alin Tişe (fost membru PD), a fost schimbat, miercuri, din funcţie, prin Hotărâre de Guvern şi avansat ca inspector guvernamental.

2 afișări
Imaginea articolului Finul lui Boc, schimbat din funcţia de prefect

Prefectul de Cluj, schimbat din funcţie

Potrivit unor surse guvernamentale, hotărârea ar urma să fie publicată, joi, în Monitorul Oicial.

Conform deciziei Guvernului, Alin Tişe a fost înlocuit cu subprefectul Călin Platon, iar locul rămas vacant în urma avansării lui Platon va fi ocupat prin concurs.

Tişe a refuzat, joi, să comenteze această decizie, pe motiv că nu a primit niciun act oficial din partea Guvernului, însă a anunţat că va face o conferinţă de presă la prânz.

Alin Păunel Tişe, care este finul liderului PD Emil Boc, a fost numit în funcţie în noiembrie 2005, în locul lui Mihail Hărdău, nominalizat atunci pentru postul de ministru al Educaţiei şi Cercetării.

Conform declaraţiei sale de avere din mai 2005, avea 300.000 de acţiuni la Rompetrol în valoare de 255,9 milioane lei vechi (aproape 26.000 RON), precum şi cinci apartamente, o casă de locuit şi două autoturisme. În aceeaşi declaraţia de avere, Tişe - care l-a avut naş de cununie pe Emil Boc - a trecut şi darul de nuntă, care s-a ridicat la 950 de milioane de lei vechi (95.000 RON). În plus, Alin Tişe deţinea şi trei terenuri intravilane şi mai are acţiuni la S.C. Broker S.A. în valoare de 238 milioane lei vechi (23.800 RON) şi părţi sociale la S.C. Cons Financiar SRL, în valoare de un milion de lei vechi (10.000 RON).

Prefectul de Cluj a vândut, în perioada 2004-2005, acţiuni în valoare de 1.335.837.900 lei vechi (133.583 RON) şi 16.000 euro.

Tişe avea atunci şi credite în sumă de 55.000 de euro şi 23.900 de dolari.

Noul prefect de Cluj, Alin Tişe, a declarat, în ziua numirii sale, corespondentului MEDIAFAX că şi-a vândut acţiunile Rompetrol în luna iunie, dar că nu şi-a mai reactualizat declaraţia de avere pentru că legea prevedea depunerea unei noi declaraţii numai anual sau la cumpărarea unui bun.

Alin Tişe s-a născut în 19 septembrie 1974 şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai. Este avocat al Baroului Cluj din 1998. Emil Boc, preşedintele PD, este naşul de cununie al lui Tişe, care s-a căsătorit anul trecut.

Alin Tişe a fost membru PD din 2001, ocupând funcţia de vicepreşedinte al filialei PD Cluj-Napoca, şi consilier local din 2004.

În 21 decembrie 2005, prefectul de Cluj, Alin Tise (PD) a demisionat din funcţiile deţinute în cadrul partidului.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici