Firea: Dacă Dragnea nu modifică bugetul, îl vom contesta la CCR. Încalcă legi, inclusiv Constituţia

Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că dacă Liviu Dragnea nu va modifica bugetul, astfel încât de la Primăria Capitalei să nu fie tăiate fondurile, proiectul pe 2019 va fi contestat la CCR şi în contencios deoarece, potrivit edilului, sunt încălcate multe legi, inclusiv Constituţia.

1547 afișări
Imaginea articolului Firea: Dacă Dragnea nu modifică bugetul, îl vom contesta la CCR. Încalcă legi, inclusiv Constituţia

Firea: Dacă Dragnea nu modifică bugetul, îl vom contesta la CCR. Încalcă legi, inclusiv Constituţia

„Dacă rămâne în această formă bugetul de stat şi domnul Dragnea nu înţelege să nu-i pedepsească pe bucureşteni şi să nu mai demonstreze că îi urăşte, noi vom contesta şi la Curtea Constituţională, şi la consiliul legislativ şi la contencios , pe toate căile acest proiect pentru că încalcă multe legi. În primul rând, Constituţia. Municipiul Bucureşti este Capitala României, (...) şi nu poate domnul Dragnea, obligând Ministerul de Finanţe să modifice bugetul din condei şi să încalce Constituţia şi legea administraţiei şi legea toate serviciilor sociale şi pe de o parte legea finanţelor publice locale, prin legea bugetului”, a declarat primarul Gabriela Firea, la RomâniaTV.

Precizările vin după ce, iniţial, primarul general Gabriela Firea a transmis, sâmbătă, o scrisoare bucureştenilor în care anunţă că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăşte pe cetăţeni. Firea a făcut un apel la Călin Popescu Tăriceanu să nu se lase minţit de planşele colorate cu care va veni Dragnea.

„Cu toată responsabilitatea, va aduc la cunoştinţă că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanţe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget! Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăşte pe bucureşteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverşunat la adresa bucureştenilor şi, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din ţară. Pentru că tuturor oraşelor şi chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mâna le-a dat, şi cu două-trei le-a luat”, a scris Gabriela Firea, în scrisoarea adresată bucureştenilor şi transmisă presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici