Firea despre noul contracandidat liberal: PSD Bucureşti nu e nici surprins, nici impresionat

Organizaţia PSD Bucureşti nu este nici surprinsă, nici impresionată de anunţul făcut de PNL privind înlocuirea lui Cristian Buşoi cu Ludovic Orban în postura de candidat pentru primăria Capitalei, a declarat luni Gabriela Firea, favorita PSD pentru scrutinul de la Bucureşti.

852 afișări
Imaginea articolului Firea despre noul contracandidat liberal: PSD Bucureşti nu e nici surprins, nici impresionat

Firea despre noul contracandidat liberal: PSD Bucureşti nu e nici surprins, nici impresionat (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

''Organizaţia PSD Bucureşti, pe care o conduc în calitate de preşedinte interimar, nu este nici surprinsă nici impresionată de anunţul făcut de PNL-PD privind înlocuirea dlui Buşoi cu dl Ludovic
Orban în postura de candidat pentru funcţia de Primar General al Capitalei. Este dreptul şi problema liberalilor să-şi aleagă cel mai potrivit candidat, noi nu putem decât să luăm notă'', se arată într-un comunicat de presă al PSD remis MEDIAFAX luni, după anunţul PNL.

Firea susţine că indiferent dacă va candida sau nu la Primăria Capitalei, PSD Bucureşti va desfăşura o campanie pozitivă, civilizată, axată pe oferta proprie şi nu pe atacarea adversarilor.

''Am remarcat însă declaraţia presedintelui PNL Bucureşti al cărui obiectiv, asumat de întregul PNL-PD este acela de a cuceri Primăria Capitalei. Nu ştim dacă se referă la ocuparea de facto a clădirii sau la câştigarea accesului la cel mai mare buget local din România, dar este limpede că prioritatea liberalilor nu este, din păcate, îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Aşa cum lupul îşi
schimbă părul dar năravul ba, PNL-PD şi-a schimbat candidatul dar a rămas tributar aceluiaşi stil de a face campanie negativă şi de a-şi axa discursul pe «dezastrul» lăsat de SoSorin Oprescuun primar care le-a aparţinut însă şi lor, în egală măsură. Asta ca să nu mai aducem în discuţie «performanţele» celor doi primari liberali e sector, AndrAndrei ChilimanRareRareş Mănescususţine şefa interimară a PSD Bucureşti.

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, luni, că a decis să susţină candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei, afirmând că decizia a fost luată împreună cu liderii PNL din Bucureşti şi de la nivel central, în urma unei analize sociologice.

Ludovic Orban a afirmat că este pregătit să urmeze paşii pentru definitivarea candidaturii sale, afirmând că în spatele candidaturii sale se află "o viaţă de muncă în slujba comunităţii".

Preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a susţinut că, potrivit sondajului de opinie, Ludovic Orban şi Cristian Buşoi au obţinut scoruri egale, iar deciza a fost una politică şi colegială care a plecat de la premisa "cele mai bune şanse pentru câştigarea Primăriei Capitalei".

"Stau umăr la umăr în marja de eroare, în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în acelaşi timp şi de la şansele pe care credem că le are unul şi celălalt, împreună, în această bătălie", a precizat Cătălin Predoiu.

Adriana Săftoiu a recunoscut vineri la Digi24 că lupta pentru Bucureşti este grea pentru PNL.

''Vă mărturisesc că într-un singur tur va fi destul de greu de câştigat Bucureştiul, pentru că votul pe partea dreapta este cel mai fărâmiţat şi trebuie să fim realişti, să recunoaştem că votul pe stânga este unitar. Cine se bate cu PSD? Nimeni! Ceilalţi candidează pe dreapta şi cu un tur, evident că PSD este foarte avantajat'', a declarat ea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici