Firea: Dovezi că Nicuşor Dan este mincinos şi incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

Gabriela Firea prezintă documente din care rezultă că Arena Naţională a avut mereu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperişul retractabil: „Prezint aici dovezile că Nicuşor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent”.

821 afișări
Imaginea articolului Firea: Dovezi că Nicuşor Dan este mincinos şi incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent

„Prezint aici dovezile că Nicuşor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicuşor scrie metafore pe Facebook! Aşa cum nu reuşeşte să se ţină de cuvânt în privinţa promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine şi de echipa mea, nu poate nici să recunoască situaţia de la Arena Naţională de care este răspunzător în totalitate. Am spus adevărul şi vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaşte. Deşi, detaliile de mai jos sunt şi în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură acelaşi Nicuşor Dan. Ori l-au minţit subordonaţii, ori nu a înţeles ce au scris acolo. Sau, cine ştie? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună ştiinţă Compania Municipală Tehnologia Informaţiei a dus la tot ce acuză chiar el acum”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a postat şi câteva capturi din documente.

„Totul este foarte clar:
1. Arena Naţională a avut mereu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperişul retractabil. În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei şi asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanţa preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperişul retractabil al Arenei Naţionale şi video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcţiona separat. Acordul şi contractele subsecvente sunt publice.
2. Arena Naţională a rămas fără mentenanţă la acoperişul retractabil când Nicuşor Dan a falimentat şi închis Compania Municipală Tehnologia Informaţiei. Această companie asigura mentenanţa preventivă şi a avut grijă ca acoperişul să funcţioneze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achiziţiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.
3. Acoperişul nu era stricat în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ţinut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicaţiilor producătorului, şi s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicuşor Dan! Defecţiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute şi de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparaţiile.
4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanţă corectivă pentru acoperişul retractabil. Licitaţia a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă. Domnule primar care aţi distrus Capitala, ce mai aveţi de zis? Tot vorbe goale pe Internet?”, încheie Firea.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, după ce, timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

„Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, transmitea Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici