Firea îi acuză pe liberali de fake-news: Nu primarul general decide locurile pentru afişaj electoral

  • Atributul stabilirii locurilor speciale pentru afişaj electoral nu este al primarului general, ci al primarilor de sector, susţine Gabriela Firea
  • Ea îi acuză PNL de fake-news şi încercare de dezinformare publică
  • Firea precizează că nu primarul general stabileşte locurile pentru afişaj electoral.
423 afișări
Imaginea articolului Firea îi acuză pe liberali de fake-news: Nu primarul general decide locurile pentru afişaj electoral

Firea îi acuză pe liberali de fake-news: Nu primarul general decide locurile pentru afişaj electoral

Atributul stabilirii locurilor speciale pentru afişaj electoral nu este al primarului general, ci al primarilor de sector, susţine Gabriela Firea. Ea îi acuză PNL de fake-news şi încercare de dezinformare publică şi precizează că nu primarul general stabileşte locurile pentru afişaj electoral.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, respinge ferm acuzaţiile de încălcare a legii pe durata campaniei electorale, respectiv că nu ar fi emis nici până acum dispoziţia prin care să stabilească locaţiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afişaj electoral.

„PNL mă acuză de lucruri inventate, aşadar ori nu cunoaşte legea, ceea ce e puţin probabil, ori foloseşte cele mai josnice metode în încercarea de a mă discredita. PNL Bucureşti mă acuză că nu am stabilit locurile speciale pentru afişaj electoral, atribuţie care însă ţine de sectoare. Cum să numeşti această atitudine, dacă nu fake-news şi încercare de dezinformare publică? Subliniez: emiterea dispoziţiilor cu privire la aceste locuri nu este atributul primarului general, ci al primarilor de sector”, declară Gabriela Firea.

El precizează că prefectul, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, a solicitat acest lucru primarilor de sector din Bucureşti.

„Tocmai Guvernul PNL, care este, conform legii, responsabil de organizarea alegerilor locale la nivel naţional, nu cunoaşte acest lucru? Mai mult decât atât, realitatea este că în Capitală acest proces este deja realizat: toţi primarii de sector au emis dispoziţiile prin care au stabilit aceste amplasamente. Este încă o dovadă că acest Guvern nu vine cu soluţii pentru rezolvarea problemelor reale, ci doar cu acuzaţii la adresa adversarilor politici, în încercarea de a câştiga capital de imagine”, mai spune primarul general al Capitalei.

Firea indică şi prevederile legale potrivit cărora primarii de sector sunt cei care stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora - Legea 115/2015 şi Codului Administrativ, coroborate cu HG 576/2020.

PNL Bucureşti a anunţat, marţi, că a sesizat Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti după ce primarul general Gabriela Firea „a încălcat în mod flagrant şi deliberat legea”.

„Deşi campania electorală are o perioadă mai scurtă din cauza epidemiei de COVID–19, Primarul General al Capitalei a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei, dispoziţia de primar prin care să stabilească locaţiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afişaj electoral, potrivit Legii nr. 115/2015. Asta în condiţiile în care legea prevede clar această obligaţie: <'Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora>", se arată în comunicatul PNL.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici