Firea: În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare

Ministrul Familiei Gabriela Firea spune că unul din trei copii, adică 1,3 milioane, sunt afectaţi de sărăcie sau excluziune socială şi că, în mediul rural, 3 din 10 copii merg la culcare flămânzi.

158 afișări
Imaginea articolului Firea: În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare

Firea: În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare

Ministerul Familiei Gabriela Firea a participat luni la dezbaterea Planului de Acţiune privind implementarea Garanţiei pentru Copii, alături de reprezentanţii organizaţiilor şi ministerele care s-au implicat direct în elaborarea acestuia.

„Până în 28 Noiembrie aşteptăm observaţiile. Ne propunem ca până în 5 Decembrie să avem forma finală a documentului. <Garanţia pentru copii> va contribui la sprijinirea celor mai vulnerabili dintre copii. Sunt 5 servicii cheie care vor fi garantate: nutriţia sănătoasă, servicii de îngrijire medicală gratuite, educaţia gratuită, educaţia şi îngrijirea timpurie gratuită, condiţii de locuire adecvate~, susţine Gabriela Firea.

Ea spune că prin aprobarea „Garanţiei pentru Copii”, 5% din fondurile europene alocate României vor fi cheltuite pentru copii.

Gabriela Firea spune că o variantă de lucru a documentului a fost trimisă Comisiei Europene încă de luna trecută. Ea a adăugat că specialiştii europeni şi-au exprimat punctul de vedere şi el se regăseşte în documentul validat luni. În scurt timp, planul de acţiune va fi supus aprobării Guvernului şi înaintat ca document oficial, la Comisie.

„Unul din trei copii sunt afectaţi de sărăcie sau excluziune socială, respectiv 1.3 milioane de copii. În 2020, 40% dintre copii sufereau de deprivare materială şi socială, în creştere faţă de 2019. Nivelul era de aproape 3 ori mai mare decât cel înregistrat în UE. Un raport UNICEF plasează România, în ceea ce priveşte bunăstarea copilului, pe locul 25 din 38 de state cu venituri mari. În mediul rural, 3 din 10 copii merg întotdeauna flămânzi la culcare”, a scris luni pe Facebook ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici