Firea, la patru ani de când a devenit prima femeie primar al Capitalei: Nu renunţ

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, marţi, un bilanţ succint al mandatului său, într-o postare pe Facebook: „Nu renunţ, am făcut multe, mai am multe de continuat şi început”.

503 afișări
Imaginea articolului Firea, la patru ani de când a devenit prima femeie primar al Capitalei: Nu renunţ

Firea, la patru ani de când a devenit prima femeie primar al Capitalei: Nu renunţ

Gabriela Firea şi-a analizat cei patru ani de mandat într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

„Pe vremea când lucram în televiziune, am realizat şi emisiunea <Primarie, te iubesc!>. A fost ceva de muncă la ea. Cine putea să ştie că soarta mă va duce chiar la Primărie? Şi aici, aceeaşi poveste: multă muncă, implicare, dorinţa de a debloca şi finaliza proiecte. Lucru până seara târziu. Le cer iertare copiilor mei pentru că sunt o mamă mereu în viteză. Nu ştiu cât mai suportă soţul absenţa mea din familie. Am vrut să mă implic sută la sută. Nu m-am menajat. Am mai şi gresit, ca orice om. Nu a fost din rea-credinţă. Şi nu renunţ, am făcut multe, mai am multe de continuat şi început. Iată cum văd eu cei patru ani scurşi de la jurământul faţă de bucureşteni. Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de munca şi, foarte important, timp pentru familie şi prieteni!", este mesajul Gabrielei Firea care însoţeşte clipul postat pe Facebook.

Firea a explicat, printre altele, faptul că programele sociale, pe care Primăria le derulează la iniţiativa sa, ”nu sunt pomeni”, referindu-se la sumele alocate femeilor însărcinate, cuplurilor care fac un copil, cuplurilor infertile, copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, familiilor monoparentale şi familiilor de tineri la început de drum.

De asemenea, afirmând că un primar adevărat îşi apără cetăţenii, Gabriela Firea s-a implicat şi în problema majorării pensiilor şi alocaţiilor, acuzând guvernul PNL de rea voinţă, pentru că afirmă că nu sunt bani pentru aceste creşteri, în timp ce se împrumută pentru a da contracte firmelor "de casă".

„Nu pot fi de acord că pensiile şi alocaţiile sunt pomeni electorale, cum spune actualul guvern. (...) Nu sunt bani la Guvern? Păi cum nu sunt bani? Unde se duc împrumuturile care vor rămâne de plătit în urma acestei guvernări? Realmente e inuman ce se întâmplă”, spunea Firea.

Ea le-a răspuns şi celor care o critică pentru că este soţia primarului din Voluntari.

”Se tot aruncă cu noroi în mine, că sunt soţia primarului din Voluntari. Ce s-a făcut în ultimii 20 de ani în Voluntari este o mândrie naţională. O comună din care nimeni nu mai ieşea din casă atunci când ploua a devenit un oraş modern, european. Soţul meu este un exemplu de bun gospodar şi nu-mi este ruşine cu el. Eu mă întreb cum mă mai suportă”, a mai spus ea.

În încheiere, Primarul Capitalei a anunţat că, începând cu zilele viitoare, va prezenta pe larg, punct cu punct, câte o promisiune făcută bucureştenilor pe care a îndeplinit-o în mandatul scurs până acum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici