Firea pierde teren în faţa lui Nicuşor Dan: rezultatele ultimului sondaj de opinie

  • Nicuşor Dan e clasat cu 9 procente mai sus în preferinţele bucureştenilor, faţă de Gabriela Firea, pentru scaunul de primar al Capitalei
  • Sondajul INSCOP arată că bucureştenii sunt deranjaţi de aglomeraţia din trafic, mai apoi, poluarea şi corupţia din administraţie
  • Sondajul a fost cerut de PNL, partid ce îl susţine pe Nicuşor
4786 afișări
Imaginea articolului Firea pierde teren în faţa lui Nicuşor Dan: rezultatele ultimului sondaj de opinie

Firea pierde teren în faţa lui Nicuşor Dan

Un sondaj realizat de INSCOP arată că Nicuşor Dan câştigă teren şi Gabriela Firea începe să îşi strângă din bagajele de la Primărie. Sondajul cerut de PNL îl clasează pe Nicuşor cu 9 procente mai sus în preferinţele bucureştenilor. Conform rezultatelor, tu, ca bucureştean, consideri că cea mai mare problemă a Capitalei este aglomeraţia din trafic, mai apoi, poluarea şi corupţia din administraţie. Mai degrabă crezi că lucrurile merg într-o direcţie proastă decât bună? Sondajul aşa arată.

Participanţii la studiu au fost întrebaţi pe cine ar alege dacă pentru funcţia de primar al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi, adversarii politici Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. 54,4% au ales candidatul PNL, USR-PLUS şi PMP, iar 45,6% pe Gabriela Firea, susţinută de PSD, ALDE şi Pro România.

Metoda de cercetare folosită a fost interviu prin intermediul chestionarului, datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eşantion de 1120 de personae.

Procentul bucureştenilor care au spus că vor veni la vot şi au exprimat o opţiune este de 67,3% din eşantion.

Întrebaţi dacă din punct de vedere adminitrativ, lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună sau greşită, doar 40,3% s-au arătat optimişti, 56,1% nu prea mai văd cale de rezolvare, cu Firea la conducere.

Ce îi deranjează cei mai tare pe bucureşteni e aglomeraţia din trafic, poluarea şi corupţia din administraţie, dar şi infracţionalitatea, mizeria din oraş, lipsa parcărilor, drumurile proaste, lipsa spaţiilor verzi, construcţiile ilegale sau costurile la întreţinere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici