Firea reia, de la Madrid, „ofensiva” împotriva lui Dragnea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a transmis, luni, în timpul desfăşurării CExN, de la care absentează, şi în care se discută despre posibila excludere a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, că social-democraţii nu mai pot continua „sub teroare” şi că partidul e condus de un personaj „toxic”

2572 afișări
Imaginea articolului Firea reia, de la Madrid, „ofensiva” împotriva lui Dragnea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

Firea reia „ofensiva” împotriva lui Dragnea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor. PSD e condus de un personaj toxic

„Nu mai putem continuă aşa, sub teroarea excluderilor şi a dizolvărilor. Frică poate menţine, vremelnic, un status-quo, dar în niciun caz nu este o soluţie pentru progres şi construcţie. În general, a-i exclude pe cei care vor să se ţină de cuvânt faţă de români este un act profund antidemocratic. În cazul nostru, excluderile nu rezolvă o problemă, aşa cum se iluzionează unii, ci o agravează. Nu este vorba doar de imaginea partidului sau de orgoliul anumitor lideri, ci de şubrezirea propriei guvernări. Cei puşi în discuţie azi pentru excludere s-au numărat printre cei mai activi colegi, printre cei care au adus rezultate excelente pentru partid. Au avut poziţii critice, dar n-au sabotat cu nimic guvernarea, dimpotrivă, au votat toate proiectele şi s-au luptat, uneori eroic, cu adversarii noştri”, a transmis, luni, vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Firea spune că PSD este condus de un om cu „ieşiri bizare” şi „departe de a fi ale unui bărbat de stat” şi se face vinovată că a girat „existenţa acestui personaj toxic”.

„Adevărată provocare pentru PSD este guvernarea, care trebuie să genereze bunăstare pentru români şi prestigiu pentru România, odată cu preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Nu ne mai putem permite să ne irosim resursele şi credibilitatea în dispute interne incorecte, inechitabile, manipulate, în condiţiile în care oricum suntem atacaţi, că partid, din toate părţile. După cum nu mai putem acceptă că partidul să fie capturat de un grup care acţionează pe principiul “cine nu e cu noi e împotrivă noastra” şi a cărui agendă se îndepărtează pe zi ce trece de cea a cetăţenilor. PSD este condus în acest moment de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică, economică, şi ale cărui ieşiri bizare şi departe de a fi ale unui bărbat de stat denotă disperare şi încrâncenare. Ştiu, sunt vinovată, alături de mulţi alţi colegi, pentru că am girat existenţa acestui personaj devenit toxic pentru ţară şi l-am ajutat să-şi consolideze poziţia, din care acum foloseşte puterea în mod discreţionar. Dacă ar fi fost vorba doar despre dezamăgirea mea, poate aş fi tăcut. Dar e vorba de bucureştenii pe care îi reprezint şi care sunt afectaţi de acţiunile duşmănoase ale lui Liviu Dragnea faţă de bucureşteni şi mulţi, mulţi alţi români din toată ţara”, spune vicepreşedintele PSD.

Primarul Capitalei a adăugat că îşi asumă orice concecinţe politice pentru afirmaţiile pe care le face şi, chiar dacă nu va mai fi membru PSD, va rămâne un om de stânga.

„Şubrezirea prin manevre subterane a majorităţii din Consiliul General, în ideea de a mi se arată mie cine e jupânul, le aduce, în fapt, prejudicii oamenilor interesaţi să trăiască mai bine în Bucureşti. Mai mult, poziţiile mele critice dar bazate pe argumente, la adresă conducerii partidului au început în momentul în care am realizat că prin pasivitatea sau chiar piedicilor din partea unor oameni din guvern, fideli lui Liviu Dragnea, este pus în pericol programul de guvernare locală cu care ne-am prezentat în faţă electoratului. Din punctul meu de vedere, acest lucru este inacceptabil, iar dacă vor există repercusiuni politice, mi le asum. Şi data afară din funcţii de Dl Dragnea, că şi cum ar fi partidul lui personal, eu rămân în PSD simplu membru. Dacă nici simplu membru nu mă mai acceptă L Dragnea, voi rămâne un om de stânga-dar stânga adevărată, legitimă, solidară cu nevoile oamenilor, şi nu cu grupurile lui de interese. Ne aflăm într-un moment critic, pentru partid şi pentru ţara, şi senzaţia multora este că ne îndreptăm spre prăpastie. Dacă există oameni care sesizează acest pericol şi iau atitudine, ei nu sunt pucişti, ci reformatori. Iar reformele, chiar şi atunci când iau formă unor utopii, nu pot sub nicio formă să fie tratate cu pumnul în gură. Şi le-aş aminti unor colegi un vechi proverb chinezesc: răzbunătorul va trebui să sape, de la început, două gropi!”, a conchis aceasta.

Gabriela Firea nu participa, luni, la şedinţa CExN, aceasta fiind plecată într-o delegaţie la Madrid. Edilul a spus că nu pleacă intenţionat pentru a lipsi de la CEx, vizita fiind stabilită din luna august

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a cerut, luni, în şedinţa CExN care se desfăşoară la Parlament la ora transmiterii acestei ştiri, excluderea din partid a vicepreşedintelui Adrian Ţuţuianu şi a secretarului general Marian Neacşu, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Potrivit surselor citate, Oprişan nu a fost singurul membru CExN care a cerut excluderea lui Ţuţuianu şi Neacşu.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, la sosirea la CEx, că merge cu ”gânduri bune” la întâlnire, acesta fiind însoţit de o parte din semnatarii scrisorii anti-Dragnea, precum liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Marian Neacşu, şi liderul PSD Brăila, Mihai Tudose, care nu au dorit să facă declaraţii.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat înainte de şedinţa CEx că el nu va vota pentru excluderea vreunui membru, spunând că cei care-şi doresc excluderi „n-au ce face”.

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat şi el că nu va fi de acord cu excluderea unor membri ai conducerii partidului, afirmând că dacă în şedinţă se vor întâmpla ”lucruri neprincipiale”, o să se comporte ”în consecinţă”.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat înaintea şedinţei CExN că liderii partidului au „o mare şansă”, anume să pledeze pentru unitatea sau pentru divizarea partidului.

Liderul partidului, Liviu Dragnea, a declarat la intrarea în şedinţă că şedinţa va fi una „neplăcută, dar necesară”, insistând că nu va mai permite că unii colegi să uneltească împotriva propriului guvern.

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu va demisiona atât timp cât are sprijinul colegilor din organizaţia formaţiunii din Dâmboviţa, dar şi al celor care au semnat scrisoarea adresată conducerii social-democraţilor.

O parte din liderii judeţeni PSD s-au exprimat duminică seară, într-o discuţie la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în CExN de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere, au spus, pentru MEDIAFAX surse din partid.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Ţuţuianu a criticat miniştrii şi conducerea partidului. Unii lideri judeţeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreşedintelui PSD, în timp ce alţii au îndemnat la calm.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici