Florian Bodog ar putea fi audiat peste două săptămâni în Comisia juridică a Senatului

Senatorul PSD Florian Bodog ar putea fi audiat, peste două săptămâni, în Comisia juridică a Senatului au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Procurorii DNA au cerut urmărirea penală pentru fostul ministru al Sănătăţii fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

466 afișări
Imaginea articolului Florian Bodog ar putea fi audiat peste două săptămâni în Comisia juridică a Senatului

Florian Bodog ar putea fi audiat peste două săptămâni în Comisia juridică a Senatului

„Prima şedinţă a Comisie (juridice a Senatului - n.r.) va fi marţi sau miercuri, când se va lua în dezbatere solicitarea Biroului permanent şi stabilirea unui calendar”, a declarat Robert Cazanciuc, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, pentru MEDIAFAX.

În cel mult două săptămâni va fi audiat Florian Bodog în Comisia juridică a Senatului au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Ulterior, Comisia juridică a Senatului va întocmi un raport, care procedural va fi aprobat de Biroul permanent, iar apoi va intra la votul în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Taguri:
bodog,
dna,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici