Florin Călinescu a fost exclus din PNL, actorul spune însă că a demisionat încă din decembrie 2008

Actorul Florin Călinescu a fost exclus, luni seară, din Partidul Naţional Liberal, decizia fiind luată în unanimitate în şedinţa Biroului organizaţiei municipale Piteşti, însă Călinescu declara, săptămâna trecută, că a demisionat din PNL încă din decembrie 2008 şi, ca atare, nu mai poate fi exclus.

63 afișări
Imaginea articolului Florin Călinescu a fost exclus din PNL, actorul spune însă că a demisionat încă din decembrie 2008

Florin Călinescu a fost exclus din PNL, actorul spune însă că a demisionat încă din decembrie 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, în 3 februarie s-a propus, la nivel local, excluderea lui Florin Călinescu din partid, iar decizia finală a fost luată în şedinţa Biroului organizaţiei municipale de luni seară.

"Motivele pentru care Florin Călinescu a fost exclus din rândurile liberalilor sunt comportamentul acestuia în calitate de membru PNL, declaraţiile referitoare la Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu, precum şi faptul că nu şi-a plătit cotizaţia de când este înscris în partid, adică din octombrie 2008", a declarat Marius Postelnicescu.

Liderul PNL Piteşti declara, la mijlocul săptămânii trecute, când organizaţia piteşteană a liberalilor a luat în discuţie "comportamentul, ca membru al organizaţiei PNL Piteşti, a lui Florin Călinescu" şi a propus excluderea acestuia din partid, că decizia finală de luni va fi "o simplă formalitate".

"Practic, conform statutului partidului, dacă nu plăteşti cotizaţia timp de şase luni, rişti să fii exclus, iar dânsul nu a plătit din octombrie 2008. Dar nu e numai asta. Nu-mi răspunde la telefon, prin vară îmi răspundea, dar acum nu doreşte să mai stea de vorbă cu noi, iar declaraţiile din ultimul timp la adresa liderilor noştri Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu îl fac incompatibil cu calitatea de membru al partidului", declara miercurea trecută preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu.

În aceeaşi zi însă, actorul Florin Călinescu declara pentru MEDIAFAX că nu poate fi exclus din PNL Piteşti întrucât şi-a dat demisia din formaţiunea liberală încă din decembrie 2008.

"Eu nu pot să fiu exclus de undeva de unde mi-am dat demisia în 2008 în decembrie şi nu mai avea rost să plătesc vreo cotizaţie. Mi-am scris demisia de mână şi le-am trimis-o prin poştă. Dacă organizaţia respectivă nu a primit şi înregistrat demisia mea, e treaba lor, iar dacă au aşteptat 12 luni să mă excludă pentru că nu am plătit cotizaţia înseamnă că sunt o organizaţie de doi lei", a declarat Călinescu pentru MEDIAFAX.

În plus, Călinescu a criticat lipsa de implicare a liberalilor din Piteşti în campania sa electorală şi a menţionat că liderii PNL Piteşti vor "să-l excludă" pentru că l-a sprijinit pe Traian Băsescu în campanie şi pentru că l-a criticat pe Crin Antonescu.

Actorul a explicat faptul că l-a sprijinit pe Băsescu la prezidenţiale ca şi reprezentant al societăţii civile, şi nu ca politician, precizând că atitudinea sa faţă de liberali este explicată prin comportamentul acestora de la alegerile parlamentare din 2008 dar şi de după.

"Pe Antonescu, Tăriceanu şi Olteanu îi critic pentru că sunt lipsiţi de cuvânt şi de onoare faţă de mine", a mai spus Florin Călinescu.

Florin Călinescu a candidat, la alegerile parlamentare din 2008, din partea PNL, însă nu a obţinut mandatul de senator al Colegiului 4 Argeş pentru care a candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici