Florin Cîţu anunţă că alocaţiile vor creşte cu 20%. Parlamentul nu şi-a făcut treaba

  • Premierul Florin Cîţu declară că alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 ianuarie 2022 sau cel puţin asta e decizia în acest moment.
  • Din cauza legilor blocate în Parlament, Cîţu afirmă că Guvernul va da ordonanţe de urgenţă.
3478 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu anunţă că alocaţiile vor creşte cu 20%. Parlamentul nu şi-a făcut treaba

Când şi cu cât vor creşte alocaţiile copiilor. Anunţul lui Florin Cîţu

Întrebat, marţi seara, la TVR 1, despre alocaţiile pentru copii, Florin Cîţu a spus: „în primul rând am un gust amar să discutăm despre alocaţiile copiilor pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un proiect de lege sau un amendament care a fost trecut în Senat în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum, în ce direcţie vrea să meargă. (...) Guvernul este nevoit să dea o ordonanţă de urgenţă care să respecte decizia coaliţiei din decembrie că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiilor”

Premierul a afirmat că îl interesează ca această creştere să fie legată şi de creşterea economică: „există, de exemplu, o propunere din partea UDMR ca aocaţia să fie legată de venitul familiei”.

Guvernul vrea ca acest calendar al creşterilor să fie transparent, în aşa fel încât oamenii să ştie că în fiecare an la 1 ianuarie cresc alocaţiile, pensiile şi salariile „cu x”.

În ce priveşte creşterea din 1 ianuarie 2022, Cîţu a spus că în ordonanţa de urgenţă care va fi aprobată joi este prevăzută o creştere cu 20% faţă de momentul în care au început majorările: „dar, repet, este ceea ce avem acum. Coaliţia până în decembrie poate să ia mai multe decizii. Noi am spus că vor fi cinci paşi ale creşterii alocaţiilor, acum suntem la al doilea pas, ceea ce înseamnă 20% faţă de iniţial. Nu şi indexare cu rata inflaţiei”.

Întrebat despre termenii antagonici folosiţi când vorbeşte despre Guvern şi Parlament, premierul a spus că sunt mai multe legi care au trecut de Guvern şi în Parlament s-au blocat: „nu se poate ca Guvernul să vină să ia nişte decizii, mergem în faţa românilor şi spunem <asta este decizia Guvernului> şi apoi să rămână pe undeva prin Parlament”.

Această problemă arată clar că Guvernul are „un apetit mai puternic pentru reformă”: „ceea ce înseamnă că de acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Altă soluţie nu văd pentru că au trecut deja şase luni şi vreau să facem reformă. Timpul trece. Decizia mea este de a merge cu reforma prin ordonanţă de urgenţă, nu voi aştepta după Parlament să se hotărască”.

Întrebat dacă după congresul PNL lucrurile vor sta altfel, dacă va fi el preşedinte, Cîţu a răspuns: „Voi fi preşedinte şi se vor schimba multe, inclusiv în ceea ce priveşte relaţia cu Parlamentul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici