Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor

Premierul desemnat Florin Cîtu, care este şi ministru interimar al Finanţelor, face apel, luni, la parlamentari să nu respingă OUG 1/2020 şi ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor până la 1 august 2020, deoarece România are nevoie de stabilitate financiară, în contextul răspândirii COVID-19.

1623 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor

Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor

„Cer responsabilitate parlamentarilor astăzi (luni – n.r.) în Camera Deputaţilor. Să nu se respingă Ordonanţa 1, să nu se respingă Ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor până la 1 august. În acest moment e nevoie de stabilitate financiară. Respingerea acestei ordonanţe ar crea probleme din punctul de vedere al bugetului. Ordonanţa 1 este cea care stă la baza construirii bugetului în România. Astăzi nu avem nevoie de un asemenea şoc pentru buget şi de aceea cer responsabilitate parlamentarilor la vot”, a spus premierul desemnat Florin Cîtu, în Parlament.

Dublarea alocaţiilor ar majora deficitul cu cel puţin 0,2% din PIB, care este deja prognozat să fie la 3,6% în acest an. Totodată, bufferul reprezintă rezervele în valută ale finanţelor pentru situaţii de plăţi de urgenţă. Valoarea bufferului ar fi de peste 4 miliarde de euro.

Ministrul a mai spus că se uită la situaţia privind răspândirea coronavirusului pentru a vedea dacă acest şoc se va transfera şi în economia României.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a menţinut la finalul lunii februarie prognoza de creştere economică la 4,1% estimând că industria va reveni în a doua parte a anului 2020. CNSP spunea totuşi că apariţia şi extinderea coronavirusului ar putea avea efecte nefavorabile în ceea ce priveşte cererea globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici