Florin Cîţu: Dacă păstrăm această tendinţă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că dacă această tendinţă de scădere a numărului de cazuri de Covid se menţine, şcolile ar putea fi redeschise din 8 februarie.

634 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Dacă păstrăm această tendinţă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie

Cîţu: Dacă păstrăm această tendinţă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că dacă această tendinţă de scădere a numărului de cazuri de Covid se menţine, şcolile ar putea fi redeschise din 8 februarie.

„Până acum am văzut că a scăzut numărul şi am ajuns la un nivel confortabil, sunt oraşe care au ieşit din carantină, dacă păstrăm această tendinţă putem să redechidem şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta susţine că a avut discuţii cu liderii UDMR şi USRPLUS pe această temă.

„Am avut discuţii cu domnul Hunor şi cu domnul Barna. Şi eu vreau să fie redeschise şcolile, vreau să deschidem şi restaurantele. Dacă nu ar fi problema pe sănătate, aş vrea să fie redeschise. Personal, eu cred că trebuie să facem tot ce se poate ca să redeschidem şcoala cât mai repede, de aceea e important ca, pe lângă campania de vaccinare să avem această campanie de reducere a efectelor pandemiei”, a mai spus Cîţu.

„Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a”, a scris miercuri pe Facebook liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este şi vicepremier.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern va fi discutată o ordonanţă prin care prelungeşte învăţământul online până pe 8 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici