Florin Cîţu, declaraţii de presă după şedinţa de guvern: S-au publicat normele pentru amânarea ratelor

Ministrul Finanţelor anunţă că s-a aprobat prima rectificare bugetară. Florin Cîţu: Avem o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor, multe companii au fost închise. Companiile care pot şi au resurse pentru plăţi trebuie să o facă. Este un efort comun.

7486 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, declaraţii de presă după şedinţa de guvern: S-au publicat normele pentru amânarea ratelor

Florin Cîţu, declaraţii de presă după şedinţa de guvern

Florin Cîţu: S-au publicat normele pentru amânarea ratelor. Din acest moment în 45 de zile cei care doresc se pot adresa băncilor. Le cer băncilor să trateze cu celeritate cererile. O facilitate care nu trebuie uitată e cea că românii care plătesc restanţele când fac cererea pot beneficia.

Prima rectificare bugetară, aprobată

Am aprobat prima rectificarea bugetară. Majoritatea fondurilor se vor duce către Sănătate şi Muncă. Vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puţin un miliard de lei.

Cheltuielile cu şomaj tehnic sau alte forme de ajutor au fost suplimentate cu cel puţin şapte miliarde de lei. Efortul bugetar este unul foarte mare momentan. Avem o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor. Multe companii au fost închise şi deficitul creşte semnificativ. Vrem să ne asigurăm că se primesc la timp pensiile, salariile şi ajutorul de şomaj. Vom avea o concluzie privind reevaluarea cheltuielilor pe tot anul. Companiile care pot plăti astăzi ar trebui să o facă. Noi vom transmite înapoi în economie aceşti bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici