Florin Cîţu, despre bugetul pe anul 2021: Întârzie puţin. Am cerut un lucru şi nu dau înapoi

  • Bugetul pe 2021 nu va fi adoptat în următoarea şedinţă de guvern, care va avea loc marţi, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.
  • Florin Cîţu: E foarte clar, nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme
3078 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, despre bugetul pe anul 2021: Întârzie puţin. Am cerut un lucru şi nu dau înapoi

Bugetul pe 2021 nu va fi adoptat în următoarea şedinţă de guvern, care va avea loc marţi, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu. Acesta spune că întârzierea este ca urmare a faptului că a cerut ca niciun ban să nu meargă spre un sector public unde nu se face reformă.

Florin Cîţu a explicat, luni, în conferinţă de presă, de ce întârzie adoptarea bugetului pe 2021.

„Bugetul pentru 2021 întârzie puţin pentru că eu am cerut un lucru foarte important şi nu dau înapoi de la acest lucru: subvenţiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aştept să văd ce reforme vin, vom forţa aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi şi vor câştiga doar şmecherii. Acest lucru ajunge, nu se va mai întâmpla în perioada următoare şi banii se vor ducea doar în companii care vor arăta programe de reforme şi vor arăta că vor veni pe profit. Dacă nu avem aşa ceva, acele companii nu vor mai exista”, a spus Cîţu.

Premierul a dat asigurări că bugetul nu va fi adoptat în următoarea şedinţă de guvern, care va fi marţi.

„Întârzie puţin, adică nu va fi adoptat mâine (marţi – n.r.) în şedinţa de guvern. S-ar putea să fie adoptat săptămâna aceasta sau în prima parte a săptămânii viitoare. Dar nu mâine”, a precizat Cîţu.

Premierul a fost întrebat şi dacă există concluzii în urma anchetelor desfăşurate după incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş. El a spus că încă se analizează situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici