Florin Cîţu, despre ţinta ratată de 5 milioane de vaccinaţi: Era o estimare, de fapt

  • Ţinta de 5 milioane de români vaccinaţi a fost, de fapt, o estimare, a spus, luni, premierul Florin Cîţu.
  • Acesta a mai spus că ţinta a fost, de fapt, atinsă, prin vaccinarea a peste 30 la sută din populaţie în oraşele mari.
812 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, despre ţinta ratată de 5 milioane de vaccinaţi: Era o estimare, de fapt

Florin Cîţu, despre ţinta ratată de 5 milioane de vaccinaţi: Era o estimare, de fapt

Întrebat, luni seara, la Digi 24, despre ţinta ratată de 5 milioane de vaccinaţi la 1 iunie, premierul Florin Cîţu a spus că aceasta era, de fapt, o estimare.

„Era o estimare, de fapt. Atunci am crezut noi că vom ajunge cu rezultatele numărul de pozitivări pe zi, persoane în ATI, decese etc, unde am ajuns, de fapt, acum două sau trei săptămâni. A fost totul mai repede decât ne-am aşteptat noi şi atunci am devansat totul. Campania de vaccinare rămâne în continuare un lucru important. Săptămâna trecută am lansat o campanie de videoclipuri (...). Este important să ne vaccinăm pentru că doar aşa reuşim să menţinem ceea ce am câştigat până acum. Ceea ce ne spun experţii: am reuşit să avem această scădere puternică de persoane care au test pozitiv pentru că în oraşele mari am depăşit cam 30 - 35%, procent pe care noi îl calculasem pentru toată România”, a spus Cîţu.

Premerul a mai spus că prin paptul că în aceste oraşe mari s-a depăşit vaccinarea a 30% din populaţie a ajutat foarte mult.

Obiectivul Guvernului Cîţu acum este ca nicio localitate din ţară să nu mai ajungă din nou la 3 la mie coeficient de infectare.

De la începutul campaniei de vaccinare până în 31 mai, în România au fost vaccinate 4.320.017 persoane, dintre care 3.553.506 cu ambele doze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici