Florin Cîţu, după decizia CCR: Mi-a dat dreptate, a spus că este conflict juridic

2682 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, după decizia CCR: Mi-a dat dreptate, a spus că este conflict juridic

Premierul Florin Cîţu a spus marţi că CCR i-a dat dreptate în ceea ce priveşte conflictul dintre Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură.

„În primul rând trebuie să aşteptăm motivarea deciziei CCR. Ştiţi foarte bine că o decizie a CCR trebuie, în integralitatea ei, respectată de toată lumea, inclusiv de Parlamentul României. Putem să interpretăm, eu spun că mi-a dat dreptate CCR, a spus că este conflict juridic. După aceea spune, pentru a închide această problemă trebuie să meargă la vot şi singura soluţie este să fie respinsă, dar asta este ce văd eu”, a declarat marţi Florin Cîţu.

Acesta a spus că, în caz contrar, „vom apela la CCR din nou şi veţi vedea că vom avea dreptate”.

Referitor la cea de-a doua moţiune, depusă de PSD, premierul spune că în Parlament este o competiţie a celor care vor să arunce ţara în aer: „Pe de-o pare avem o coaliţie USR-AUR, pe de altă parte PSD, se întrec pentru a arunca ţara în haos şi vor să dea jos Guvernul”, a mai spus Cîţu.

CCR a decis că moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii AUR şi USR PLUS este validă şi poate fi dezbătută şi votată în Parlament. În prezent, Guvernul Cîţu este vizat de două moţiuni de cenzură, cea de a doua fiind depusă marţi de PSD.

Decizia membrilor Curţii Constituţionale a fost luată în unanimitate. Aceştia au constatat că moţiunea depusă la Parlament de AUR şi USR PLUS nu e invalidă. Practic, CCR a decis că Parlamentul poate să dezbată şi să voteze moţiunea de cenzură.

Conflictul dintre Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituţională a României (CCR), marţi, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales preşedinte premierul în funcţie, Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
florin cîţu,
ccr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici