Florin Cîţu: "În Parlament e concurs de populism şi analfabetism economic"

  • "Ce vâd eu în Parlament este un concurs de populism", spune ministrul de finanţe
  • Florin Cîţu a mai vorbit la RFI despre "analfabetismul economic" al unor partide
  • Cîţu spune că unii politicieni exploatează situaţia pentru a obţine capital de imagine
758 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: "În Parlament e concurs de populism şi analfabetism economic"

Florin Cîţu: "În Parlament e concurs de populism şi analfabetism economic"

Florin Cîţu, ministru de finanţe în guvernul condus de Ludovic Orban, a spus la RFI că parlamentarii dau dovadă de populism şi de analfabetism economic în contextul pandemiei de coronavirus.
 
"Ceea ce văd eu în Parlament este un concurs de populism şi am cerut asta din primul moment, să nu se facă aşa ceva, pentru că presiunea pe buget este foarte mare. Bineînţeles că vrem să-i ajutăm pe toţi românii acum afectaţi, dar trebuie să o facem foarte atent şi să ne uităm cum luăm măsuri care să meargă direct acolo unde este nevoie acum, în acest moment", a declarat el.
 
Cîţu spune că Parlamentul a adoptat legi populiste.
 
"Este vorba de toate legile populiste pe care le-am văzut în această perioadă. PNL a fost singurul partid care s-a opus acestui populism, pentru că PNL cred că e singurul partid care înţelege că nu avem foarte multe gloanţe cu care să tragem şi că trebuie să folosim fiecare măsură pe care o avem, ţintit. Eu ştiu că se exploatează acum politic faptul că nu mai este nevoie să avem o limită de deficit, asta este adevărat, dar în acelaşi timp, ce nu înţeleg cei din Parlament şi asta arată lipsa de alfabetism economic, că nu doar mărimea deficitului contează, contează să finanţezi acest deficit şi astăzi suntem într-o competiţie cu toate ţările din lume pentru a atrage capital, să finanţăm deficitul", a mai afirmat ministrul finanţelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici