Florin Cîţu: Medicii de familie şi rezidenţii vor fi motivaţi financiar pentru a participa la vaccinare

Medicii de familie şi medicii rezidenţi vor fi motivaţi financiar pentru a participa la activitatea de vaccinare, a declarat, miercuri, premierul Florin Cîţu, care a precizat că o ordonanţă de urgenţă va intra în aprobare în următoarea şedinţă de Guvern.

3179 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Medicii de familie şi rezidenţii vor fi motivaţi financiar pentru a participa la vaccinare

Florin Cîţu: Medicii de familie şi rezidenţii vor fi motivaţi financiar pentru a participa la vaccinare

Premierul Florin Cîţu a spus că o ordonanţa de urgenţă prin care cadrele medicale care vor vaccina românii a fost citită, miercuri, în prima lectură, urmând ca săptămâna viitoare să fie aprobată.

„Suplimentar au fost introduse - dar nu în forma finală - un mod de a motiva şi medicii de familie la a se participa la această campanie de vaccinare. Vom vedea, vom discuta asupra acestor sume. Nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanţă, dar faţă de proiectul iniţial a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare”, a spus premierul.

Cîţu a mai spus că, pe lângă medicii de familie vor fi introduşi şi medicii rezidenţi.

„Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Ştim foarte bine că ei pot ajuta foarte mult. Trebuie să fie săptămâna viitoare aprobată ordonanţa. Am cerut ministrului Sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”, a mai spus Florin Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici