Florin Cîţu: MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Ajunge

„Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională, iar Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit”, afirmă fostul premier Florin Cîţu, senator PNL.

643 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Ajunge

Florin Cîţu: MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Ajunge

„MF-PSD confimă că Ciolacu şi PSD au minţit. Primul lucru pe care PNL trebuie să-l facă atunci când preia MF de la PSD este să arate public cum a fost subminată economia naţională (deşi este evident dar se pare că instituţiile statului nu înţeleg). Iar cei responsabili să plătească. Este responsabilitatea PNL faţă de români. Ajunge!Ironic dar adevărat, tocmai datele publicate de MF-PSD îngroapă toată propaganda lui Ciolacu şi a găştii lui despre sănătatea financiară a României. Ciolacu să la ceară scuze românilor pentru că i-a sărăcit. Bineînţeles în timp ce pleacă de la guvernare”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

El afirmă că a crescut „premeditat” deficitul bugetar.

„Atât faţă de estimarea iniţială dar şi faţă de cel din 2021. Creşterea deficitului bugetar a dus la creşterea inflaţiei, a dobânzilor şi a sumelor record împrumutate de la buget. Toate aceastea înseamnă sărăcirea românilor azi dar şi în viitor. Dacă era responsabil Ciolacu folosea veniturile mai mari la buget de pe urmă inflaţiei, pe care tot politicile populiste ale PSD au alimentat-o, la REDUCEREA stocului de datorie publică. Dar atunci erau mai puţini bani pentru hoardele psd-iste abonate la bani publici. Ciolacu a preferat sărăcirea românilor. Exact după reţeta mentorului său Dragnea. Doar pe vremea lui Dragnea -PSD am mai văzut o deteriorare a economiei în câteva luni fără niciun fel de perspectiva de îmbunătăţire în următorii ani. PSD-iştii iau o economie care funcţionează şi în 6 luni o distrug”, adaugă fostul premier.

Cîţu apreciază că datele publicate de MF-PSD săptămâna trecută arată că „PSD a minţit”.

„În 2022 MF-PSD a împrumutat mai mulţi bani, cu 14% mai mult, decât au fost împrumutaţi în 2021 deşi veniturile la buget, pe hârtie, au fost mai mari. În acelaşi timp, tot MF-PSD arată că dobânzile la care a împrumutat aceste sume au fost duble sau triple faţă de dobânzile la care ne împrumutam pentru a acoperi deficitul bugetar în perioada 2020-2021. QED P.S. De o luna BNR lasă lichiditate în piaţă şi dobânzile au început să scadă. Ciudat că BNR lasă lichiditate în piaţă după ce a crescut estimarea pentru inflatie la final de an de la 13% la 16.3%. Dacă rata inflaţiei continuă să crească peste estimările BNR atunci este normal să spunem că politica BNR a dus la creşterea preţurilor”, încheie liberalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici