Florin Cîţu: Ordonanţa care restructurează datoriile la buget este neconstituţională

Deputatul PNL Florin Cîţu a atras atenţia asupra faptului că Ordonanţa de Guvern care modifică datoriile către stat este neconstituţională. Cîţu menţionează observaţia CE asupra faptului că Guvernul a menţinut deficitul bugetar la 3,02% din PIB, prin nerestituirea TVA-ului către contribuabili.

354 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Ordonanţa care restructurează datoriile la buget este neconstituţională

Florin Cîţu: Ordonanţa care restructurează datoriile la buget este neconstituţională

"CE a arătat cum a măsluit execuţia bugetară, să iasă deficitul la 3.02% din PIB atunci când nu a restituit luni de zile banii din TVA. De aceea Orlando nu ne spune nimic în acestă ordonanţă despre restituirea sumelor din TVA către persoane juridice, despre sumele pe care statul trebuie să le plătească în urma deciziilor judecătoreşti, sau de ce nu returnează sau celor rezultate din arbitrajele internaţionale (vezi cazul Micula). etc.", a transmis Deputatul PNL, pe Facebook.

Florin Cîţu acuză ANAF că nu oferă cetăţenilor informaţii cu privire la felul în care îşi pot recupera banii pe care statul îi datoreză.

"Să fie mai clar. Dacă eşti un cetăţean onest şi ai de recuperat bani de la ANAF, nu primeşti bani. Primeşti o hârtie care te anunţă că iţi vor compensa suma. Când, cum, în ce împrejurări, dacă o să fie toată suma etc., doar ei ştiu. Îndrăzneşte să crezi în hoţii ăştia", a mai completat acesta.

Liberalul l-a mai acuzat pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, că este "vocea lui Putin în România" şi că efectele ordonanţei anunţate miercuri, după şedinţa de guven, vor avea efecte "la fel de nimicitoare" ca ale ordonanţei 114.

Ordonanţa 114, care prevede măsuri fiscale, în special pentru bănci şi companiile din energie şi comunicaţii a fost criticată în repetate rânduri de asociaţiile patronale, pe motiv că suplimentează sumele pe care companiile trebuie să le plătească autorităţilor de reglementare.

Reacţia Deputatului Florin Cîţu vine după ce, miercuri, după şedinţa Executivului, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat noi măsuri prin care se restructurează datoriile persoanelor juridice şi fizice către stat.

Taguri:
cîţu,
tva,
teodorovici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici