Florin Iordache, despre buget: Sper ca Iohannis să îl retrimită cât mai repede ca să-l dăm în aceeaşi formă/ Poate ne lămureşte şi cum e cu casele

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să retrimită cât mai repede Legea bugetului la reexaminare în Parlament, astfel încât plenul reunit să îl dea înapoi în aceeaşi formă, spre promulgare.

628 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, despre buget: Sper ca Iohannis să îl retrimită cât mai repede ca să-l dăm în aceeaşi formă/ Poate ne lămureşte şi cum e cu casele

Florin Iordache, despre buget: Sper ca Iohannis să îl retrimită cât mai repede ca să-l dăm în aceeaşi formă

„Sper cât mai repede să retrimită, astfel încât, într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Motivările Preşedintelui privind bugetul nu se susţin. Preşedintele căuta tot felul de scuze că nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capcitatea maijorităţii. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiţi pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toţi susţin în continuare. E un buget cu o creştere economică suficientă care asigură finanţarea acelor cheltuieli şi învestiţii asumate prin programuld e guvernare şi creşterea alocaţiilor pentru copii”, a afirmat Florin Iordache, miercuri, la Parlament.

„În fiecare zi de întârziere, cei care nu primesc alocaţii, pensii şi salarii să se uite spre Cotroceni şi Iohannis. Toate creşterile prevăzute în buget, fie că discutăm de autorităţi şi de alocaţii sunt cuprinse în buget. Atâtat timp cât nu avem bugetul prmulgat toate aceste măsuri nu pot fi aplicate. Am demonstrat cu date şi statistici că acest buget se susţine. Ne-am asumat această întârziere, dar acum bugetul se susţine şi e un buget pentru creşterea tuturor măsurilor pe care ni le-am asumat”, a completat Iordache.

Reacţia social-democratului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, după ce Curtea Constituţională a decis că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională, că va retrimite proiectul în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD a construit un buget pe 2019 care prevede o reducere semnificată a bugetelor locale.

Iordache, întrebat despre “albirea dosarelor”: Poate Iohannis ne lămureşte cum e cu casele

Florin Iordache a declarat, miercuri, că poate preşedintele Klaus Iohannis va lămuri opinia publică cum este cu „banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu”. Reacţia deputatului PSD vine după ce şeful statului a afirmat că prioritatea zero a PSD este„albirea dosarelor” liderilor partidului.

„E o temă pe care Preşedintele e acum în campanie. Pot să-l înţeleg că e acum în campanie şi tema predilectă de campanie e aceasta cu dosarele, cu corupţia ş.a.m.d. Poate ne lămureşlte cum e cu casele, cu banii luaţi abuziv pe casele de la Sibiu”, a afirmat Florin Iordache, miercuri, la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că „albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero” şi nu bugetul de stat pentru 2019. El a adăugat că va retrimite la reexaminarea de către Legislativ a Legii.

"Întreb şi eu acum cine a oprit PSD să facă investiţii majore în ultimii doi ani? De ce albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero, în locul construirii de autostrăzi şi spitale. Am afirmat şi repet – guvernarea PSD a eşuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetăţean atunci să plece şi să lase pe alţii care se pricep. Având în vedere toate acestea voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului. Mesajul este simplu- faceţi un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul chiar pentru dezvoltarea României", a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă la Cotroceni.

Un dosar a fost deschis de procurorii PÎCCJ, după o plângere depusă de Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu demersul prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

Carmen Iohannis a fost audiată, săptămâna trecută, de procurorii de la Parchetul General în dosarul privind imobilele familiei Iohannis, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Soţia preşedintelui a fost audiată în data de 6 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici