Florin Iordache, despre schimbarea OUG 7: Ţinând cont de urgenţă, modificările trebuie făcute în Guvern

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, marţi, că Guvernul este cel care ar trebui să modifice OUG pe legile justiţiei, motivând că se impune urgenţa prin faptul că urmează să fie vacantate mai multe funcţii de conducere la Parchetul General.

590 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache, despre schimbarea OUG 7: Ţinând cont de urgenţă, modificările trebuie făcute în Guvern

Iordache, despre schimbarea OUG 7: Ţinând cont de urgenţă modificările trebuie făcute în Guvern

"Cred că acele modificări trebuie făcute în Guvern. Vreau să le readuc aminte celor cărora le joacă feste memoria că majoritatea actelor normative au fost modificate în Parlament,dar ţinând cont de urgenţă, ţinând cont că anumite prevederi se aplică imediat şi discutăm de cariera magistraţilor sau discutăm de o anumită procedură, cred că până să devină lege de adoptare durează foarte mult. Acele nemulţumiri legate de articolul care vizează separarea carierelor. Înţeleg că această modificare a creat cea mai mare supărare sau nelinişte în sistem, iar acest articol trebuie modificat prin OUG, pentru că în perioada următoare o serie de funcţii de conducere la nivelul Parchetului General vor fi vacantate, mă refer la procurorul general, procurorii adjuncţi sau şefi de secţii şi dacă nu se modifică ordonanţa printr-o altă ordonanţă, articolul 54 practic la declanşarea procedurilor respective ar putea candida ipotetic şi un judecător", a afirmat Florin Iordache, marţi la Parlament, întrebat dacă ordonanţa de urgenţă ar trebui modificată de Parlament sau Guvern.

Reacţia lui Iordache vine după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a spus că PSD este partid majoritar, iar social-democraţii nu au decât să iniţieze în Parlament proceduri de modificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici