Florin Iordache toarnă sare pe rana opoziţiei: E prima dată când au fost mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii/ Dragnea: Abia am convins 70 de aleşi să rămână astăzi ca să facă cvorum

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului în plenul reunit al Parlamentului, că este pentru prima oară când au fost mai puţine voturi de cât numărul semnatarilor moţiunii.

1259 afișări
Imaginea articolului Florin Iordache toarnă sare pe rana opoziţiei: E prima dată când au fost mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii/ Dragnea: Abia am convins 70 de aleşi să rămână astăzi ca să facă cvorum

Florin Iordache toarnă sare pe rana opoziţiei: E prima dată când au fost mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii

"S-a finalizat acum votul la această moţiune de cenzură. Aşa cum v-am spus eu din momentul în care a fost depusă a fost problematică această moţiune de cenzură. E prima dată când la o moţiune de cenzură sunt mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii. M-a deranjat modul în care s-a vorbit de teme false. Iată că atunci când opoziţia nu e în stare să vină cu un program de guvernare, vin cu aceste teme false. Sper ca sărbătorile să le aducă gânduri mai bune. Cred că 2019 ar trebui să ne găsească mai uniţi, măcar la problemele importante puterea şi opoziţia pot conlucra", a afirmat Florin Iordache, joi la Parlament.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi, iar împotrivă au votat trei parlamentari.

Votul a fost secret cu bile.

Premierul Viorioca Dăncilă a declarat, joi, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, că nu îşi dă demisia şi că solicitarea parlamentarilor Opoziţiei în acest sens denotă iresponsabilitate în preajma preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi că România ”merge pe un drum bun”.

Dragnea ironizează opoziţia: Abia am convins 70 şi ceva de aleşi să rămână astăzi ca să facă cvorum

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a ironizat joi Opoziţia şi demersul acesteia de a depune moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă, spunând că a fost necesar să convingă 70 de aleşi pentru a existat cvorum al şedinţei.

"Ce au făcut azi? Au fost mai puţini decât au semnat textul moţiunii. Ăsta e subiectul zilei, mă rog, după descinderea lui Klaus Iohanis la Guvern. Au minţit, au bruscat, au înjurat, greu de caracterizat modul cum s-au adresat doamnei premier. Ce rămâne în anul 2018 după Opoziţie, în frunte cu domnul Neaşcu care am înţeles că a fost creierul operaţiunii, doar scandal şi faptul că s-au făcut de râs. Nici măcar nu au mai citit-o în întregime astăzi. De abia am convins 70 şi ceva de parlamentari să rămână astăzi ca să facem cvorum ca să nu se facă de râs total şi îmi pare rău pentru asta", a declarat Liviu Dragnea.

"Când cineva depune moţine de cenzură, minţind şi la Comisia Europeană, aducând prejudicii României. E grija lor să îşi asigure voturi şi cvorum. Momentan avem cum să trecem legi şi ne merge bine şi cred că avem o majoritate destul de serioasă", a mai spus liderul PSD.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi, iar împotrivă au votat trei parlamentari.

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României" a fost semnată de 163 de senatori şi deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici