Florin Roman, despre relaţia PNL-UDMR: Nu avem o înţelegere cu UDMR. Supărarea lui Kelemen Hunor o să treacă

Deputatul PNL Florin Roman a declarat,marţi, după ce Klemen Hunor a afirmat că relaţia dintre UDMR şi PNL se va strica pe termen mediu şi lung, dacă legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic va fi atacată la CCR,că liberalii nu au “niciun fel de înţelegere” cu UDMR şi că supărarea "o să treacă".

430 afișări
Imaginea articolului Florin Roman, despre relaţia PNL-UDMR: Nu avem o înţelegere cu UDMR. Supărarea lui Kelemen Hunor o să treacă

Roman, despre relaţia PNL-UDMR: Nu avem o înţelegere cu UDMR. Supărarea lui Kelemen Hunor o să treacă

„Domnul Kelemen Hunor ar trebui să fie supărat pe cei cu care are înţelegeri. Are înţelegeri politice şi parlamentare cu cei din majoritatea parlamentară, cu PNL nu are niciun fel de înţelegere. Nu există niciun fel de înţelegere. Nu înţeleg de ce este supărat, iar dacă este supărat, o să îi treacă”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, solicitat să comenteze declaraţia lui Kelemen Hunor.

PNL şi UDMR au avut colaborări în trecut, însă, „niciodată în timpul unui guvern liberal nu au fost dezrădăcinaci copiii români”, a adăugat deputatul PNL.

„Categoric am avut colaborări cu UDMR, PNL nu a negociat însă şi nu a discuta niciodată chestiuni atât de grave cum se întâmplă acum. Am avut o colaborare parlamentară, guvernamentală, însă niciodată în timpul unui guvern liberal nu au fost dezrădăcinaci copiii români”, a spus Roman.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră greşită atacarea de către PNL la Curtea Constituţională a deciziei de înfiinţare a Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş, acesta susţinând că relaţia UDMR cu PNL se va strica pe termen mediu şi lung, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că nu crede că sunt elemente de neconstituţionalitate în decizia de înfiinţare a Liceului Teoretic Romano-Catolic Târgu Mureş, în condiţiile în care Constituţia asigură dreptul minorităţilor de a învăţa în limba maternă.

Tomac: PMP şi PNL au atacat la CCR legea privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic. "Ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români" ar trebui reduse, nu încurajate

PMP şi PNL au atacat la CCR legea privind înfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş, a declarat, marţi, preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, afirmând că „ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români” ar trebui reduse, nu încurajate, în anul Centenarului Marii Uniri.

„Decizia aberanta a PSD şi a celorlalţi sateliţi de a susşine un demers care nu are nimic în comun cu revendicările unei minorităţi din România trebuiesc sancţionate. Acesta este motivul pentru care astăzi am contestat la Curtea Constituţională, împreună cu colegii din PNL, legea privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş”, a declarat deputatul PMP, Eugen Tomac.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că în Transilvania sunt foarte multe unităţi de învăţământ înfiinţate recent cu finanţare de la guvernul maghiar în care copiilor li se oferă cazare şi o masă caldă, iar în contextul în care şcolile româneşti sunt desfiinţare, elevii românii care provind din familii lipsite de posibilităţi se îndreaptă către acestea.

„Practic, are loc o maghiarizare a copiilor români care provin din familiile sărace”, a spus Roman.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici