Flutur despre afirmaţiile lui Preda: Trebuie flexibilitate de la PNL; PDL să fie deschis la colaborare

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că PDL a avut de mai multe ori iniţiativa de a construi cu PNL o formulă de centru-dreapta şi că liberalii ar trebui să aibă mai multă flexibilitate, iar democrat-liberalii „să deschidă porţile” pentru o colaborare.

17 afișări
Imaginea articolului Flutur despre afirmaţiile lui Preda: Trebuie flexibilitate de la PNL; PDL să fie deschis la colaborare

Flutur despre afirmaţiile lui Preda: Trebuie flexibilitate de la PNL; PDL să fie deschis la colaborare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Noi am avut, de mai multe ori, iniţiativa de a construi împreună cu PNL o formulă de centru-dreapta. Trebuie mai multă flexibilitate din partea PNL şi noi să deschidem porţile pentru o colaborare cu PNL. Totdeauna am fost pentru lucrul acesta", a spus viceliderul PDL, comentând afirmaţia europarlamentarului PDL Cristian Preda potrivit căreia cele două formaţiuni ar putea forma împreună o majoritate coerentă.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, într-o postare pe blog, că PNL şi PDL ar putea forma împreună o majoritate coerentă, apreciind însă că liderul liberal Crin Antonescu greşete din vanitate şi amnezie când spune că nu va guverna cu nici o fracţiune a FSN.

"Atunci când spune că nu va guverna cu nicio fracţiune a FSN, Crin Antonescu comite două erori. Prima e născută din păcatul vanităţii: şeful PNL lasă să se înţeleagă că PNL ar putea face o majoritate monocoloră sau că vreun partid ar mai tolera o guvernare ultra-minoritară precum în 2007-2008. Ce iluzie! A doua eroare e născută din amnezie: dl Antonescu uită că PNL are în pântec fosta Alianţă pentru România, un fragment desprins din PDSR, adică din aripa conservatoare a fostului FSN. ApR a intrat în PNL în 2001, după ce ratase proba alegerilor parlamentare din anul precedent", scrie Preda pe blog.

El remarcă faptul că "amestecul de vanitate şi amnezie nu se manifestă, de altfel, doar atunci când e vorba despre soluţii de guvernare, ci a devenit o parte a stilului politic penelist".

"E păcat că lucrurile stau aşa. Acest partid ar putea face împreună cu PDL o majoritate coerentă", conchide europarlamentarul democrat-liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici