Flutur: Ponta se foloseşte de pensionarii militari ca instrument împotriva adversarilor săi din PNL

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că premierul Victor Ponta este mult prea preocupat de războiul intern din USL decât de soarta românilor şi se foloseşte de pensionarii miliari împotriva adversarilor săi din PNL.

504 afișări
Imaginea articolului Flutur: Ponta se foloseşte de pensionarii militari ca instrument împotriva adversarilor săi din PNL

Flutur: Ponta se foloseşte de pensionarii militari ca instrument împotriva adversarilor săi din PNL (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Flutur arată, într-un comunicat de presă transmis duminică, că în campania electorală USL îi minţea pe români că nu se pune problema de noi taxe sau impozite, iar realitatea arată însă exact contrariul pentru că singura soluţie pe care a găsit-o pentru pensionarii militari este să taie veniturile bugetarilor prin aşa-zisa taxă de solidaritate.

Liderul PDL susţine că prin această măsură premierul Victor Ponta vrea să învrăjbească diverse categorii sociale, pe principiul "luăm de la unii şi dăm la alţii".

"Victor Ponta este mult mai preocupat de războiul intern din USL decât de soarta românilor. El se foloseşte de pensionarii militari, utilizându-i ca instrument împotriva adversarilor săi din PNL. Premierul încearcă să arunce responsabilitatea găsirii de resurse pentru pensiile militare în cârca liberalilor", arată Flutur.

El apreciază că prin această acţiune premierul speră că pensionarii militari vor pune presiune pe ministrul de Finanţe şi că nemulţumirea publică va fi îndreptată către PNL, dar uită însă să menţioneze că el este şeful Guvernului şi că, de fapt, responsabilitatea îi aparţine în totalitate.

"Acest joc de-a pasatul răspunderii în USL arată limpede ca guvernarea e pe drumul eşecului. Victor Ponta încearcă să împartă cât mai egal eşecul guvernării cu cei din PNL", adaugă Flutur.

El mai susţine că românii încep să înţeleagă că USL le oferă un şir nesfârşit de scumpiri, creşteri de taxe şi impozite, blocarea tuturor investiţiilor şi lipsa oricăror perspective pentru o viaţă mai bună.

"După ce guvernele PDL au pus ordine în sistemul pensiilor militare, peste 90% fiind majorate, acum pensionarii riscă să nu-şi mai primească banii, din cauza incompetenţei politicienilor din USL", a subliniat Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că situaţia economică din România e total nemulţumitoare, iar economia privată a fost împovărată cu impozite şi taxe, fiind astfel blocată şi descurajată să lucreze mai bine şi să creeze noi locuri de muncă, ceea ce se vede foarte clar în reducerea încasărilor bugetare din impozitul pe profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici