Flutur: Remanierea e un lucru firesc, nu facem remaniere la televizor, e atributul premierului

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni seară, că remanierile sunt un atribut al premierului şi un lucru firesc pentru eficientizarea activităţii unui Cabinet, menţionând că acest proces nu se face la televizor sau în conferinţe de presă.

15 afișări
Imaginea articolului Flutur: Remanierea e un lucru firesc, nu facem remaniere la televizor, e atributul premierului

Flutur: Remanierea e un lucru firesc, nu facem remaniere la televizor, e atributul premierului (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat, după şedinţa BPN al PDL, dacă după evaluarea pe care premierul o va face în faţa grupurilor parlamentare ale formaţiunii va urma o remaniere, vicepreşedintele PDL a precizat că acest lucru nu s-a discutat de către liderii democrat-liberali luni seară.

El a subliniat că remanierea este "atributul preşedintelui partidului, care este şi premier în funcţie" şi care se consultă cu preşedintele României.

"Nu facem remaniere nici la televizor nici în conferinţă de presă, eu cred că acestea fac rău. Această durată prelungită, de a spune unii şi alţii despre ce este vorba, cred că nu fac un Guvern eficient. Ele (remanierile, n.r.) se execută, nu se discută şi este atributul primului ministru", a spus Flutur.

Vicepreşedintele PDL a evitat să precizeze dacă este necesar să se facă o remaniere, preferând să vorbească în termeni generali despre proces. "Instituţia remanierii este o normalitate, pentru a eficientiza un Guvern. Deci remanierea este un lucru firesc. Evident, când şi cum, vom vedea, dar este atributul primului ministru", a spus Gheorghe Flutur.

El a mai arătat că în cei 20 de ani de democraţie au fost remanieri şi vor mai fi, în perioada următoare.

Flutur a mai spus că PDL se află în etapa în care îşi face propriile analize în partid în privinţa miniştrilor susţinuţi de formaţiune. El a arătat că despre miniştrii ai celorlalte formaţiuni politice se discută în coaliţie.

"Miniştrii care provin din celelalte partide, dacă este să se facă o evaluare, trebuie făcută de către primul ministru în coaliţie", a adăugat Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici