Fost ministru al Sănătăţii critică Guvernul pentru că „a pierdut lupta cu pandemia”

Guvernul liberal este făcut responsabil de către un fost ministru PSD al Sănătăţii pentru că nu a reuşit să gestioneze situaţia din spitale.

300 afișări
Imaginea articolului Fost ministru al Sănătăţii critică Guvernul pentru că „a pierdut lupta cu pandemia”

Fost ministru al Sănătăţii critică Guvernul pentru că „a pierdut lupta cu pandemia”

Florin Bodog, fost ministru PSD al Sănătăţii, acuză Guvernul liberal pentru că „toate măsurile luate de guvern în ultimele luni, mai exact absenţa acestor măsuri au condus la situaţia îngrijorătoare de astăzi, cu cele peste 3000 de cazuri de îmbolnăvire / zi şi umplerea secţiilor de trapie intensivă”.

„În secţia de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeş din Timişoara nu mai există locuri libere. Temerile că şi secţiile altor spitale vor ajunge în aceeaşi situaţie este pe deplin justificată. Ministrul Nelu Tătaru a dat asigurări că lucrurile sunt sub control, dar oamenii deja au început să pună la îndoială declaraţiile oficialilor.

Guvernul liberal a respins testarea în masă, o metodă aplicată cu succes în ţările occidentale. Din martie, când a debutat pandemia, şi până în octombrie, numărul de paturi în secţiile de terapie intensivă nu a crescut, iar personalul medical este acelaşi, numai că total epuizat de muncă în condiţii grele”, a transmis Bodog, conform unui comunicat de presă.

Fostul ministru a afirmat că a crescut nervozitatea în sistemul de sănătate, pentru că Guvernul nu a răsplătit corespunzător munca medicilor. 

„Ca urmare, sindicatul Sanitas a declanşat greva japoneză a nu mai puţin de 100.000 de persoane care lucrează în sănătate. 

Conform unei anchete realizate de Antena 3, statul condus de liberali deţine stocuri de medicamente, echipamente şi măşti, pe care le lasă în depozite pentru a permite firmelor private din industria farma să facă profit. Criza medicamentelor, în special a celui mai eficient dintre ele – Remdesivir - este iminentă.

Singurele măsuri luate de guvern au fost introducerea unor restricţii, însă evident că nici acestea nu atacă originea principalelor focare şi, deci, nu dau rezultate. Cel mai îngrijorător lucru este că rata de mortalitate din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19 este cea mai mare din Europa şi una dintre cele mai mari din lume. România se află, la acest capitol, în rând cu Iranul. Românii mor pe capete, iar Guvernul nu a oferit, până acum, nicio explicaţie.

Toate aceste lucruri arată că Guvernul a pierdut lupta cu pandemia şi că scenariile cele mai sumbre pot deveni oricând realitate”, a mai scris Bodog.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici