Fost ministru: Guvernarea PNL a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României

  • Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei sunt simple proiecţii pe hârtie, iar actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României de astăzi, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.
  • El adaugă că „mult aşteptatele” fonduri promise de Guvernul Orban pentru a sprijini IMM-urilor afectate de criză economică generată de pandemie, sub formă unor diferite granturi, fie pentru capital de lucru, fie pentru investiţii, fie pentru digitalizare, au rămas doar „simple propuneri” scrise în proiecte de ordonanţă.
607 afișări
Imaginea articolului Fost ministru: Guvernarea PNL a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României

Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei sunt simple proiecţii pe hârtie, iar actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României de astăzi, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.

„Fondurile de la Guvern pentru redresarea economiei - simple proiecţii pe hârtie. Şedinţele de guvern, cu scenetele de rigoare, în care premierul şi miniştrii se gratuleaza între ei la începutul şedinţei, duc în derizoriu acţiunea guvernamentală şi ne arată că actuala guvernare liberală a pierdut orice contact cu realitatea economică şi socială a României de astăzi”, scrie pe Facebook ALexandru Petrescu.

El adaugă că „mult aşteptatele” fonduri promise de Guvernul Orban pentru a sprijini IMM-urilor afectate de criză economică generată de pandemie, sub formă unor diferite granturi, fie pentru capital de lucru, fie pentru investiţii, fie pentru digitalizare, au rămas doar „simple propuneri” scrise în proiecte de ordonanţă - unele adoptate în Guvern, altele încă în stadiul de consultare publică.

„Planul Naţional de Rezilienţa şi Redresare pe care România trebuie să-l elaboreze până în luna octombrie 2020, pentru a putea atrage cei aprox 31 mld euro repartizaţi României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţa ( aproximativ 14 mld euro granturi şi 17 mld euro împrumuturi) este încă o foaie goală pe care nimeni nu a aşternut nimic, Guvernul Orban necunoscandu-şi priorităţile pentru ieşirea din criză. Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt momiţi, în scop electoral, cu alocări de fonduri europene pentru pregătirea proiectelor de investiţii care urmează a fi finanţate în perioada 2021-2027, dar şi acestea sunt doar pe hârtie, prevăzute în proiecte de ordonanţe care propun mecanisme greoaie şi îndelungate de implementare. În context, moţiunea de cenzură devine un act de responsabilitate, un demers obligatoriu de a pune capăt existenţei unui guvern liberal nehotărât care ne-a obişnuit, de la o şedinţa de guvern la altă, că hotărăşte că va hotărî”, conchide Petrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici