Fost subprefect de Cluj: Iohannis să dispună executarea sentinţei de reintegrare în funcţie

Fostul subprefect de Cluj, Györke Zoltán, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să dispună executarea imediată a sentinţei prin care a fost reintegrat în funcţie.

333 afișări
Imaginea articolului Fost subprefect de Cluj: Iohannis să dispună executarea sentinţei de reintegrare în funcţie

Fost subprefect de Cluj: Iohannis să dispună executarea sentinţei de reintegrare în funcţie

Într-un memoriu trimis preşedintelui Klaus Iohannis, Györke Zoltán a reclamat faptul că premierul Ludovic Orban, Guvernul, SGG şi MAI nu respectă o hotărâre judecătorească prin care s-a dispus reintegrarea sa în funcţia de subprefect al judeţului Cluj.

„Prin sentinţa civilă din 11 februarie a Tribunalului Cluj, rămasă definitivă prin decizia civilă din 16 iulie a Curţii de Apel Cluj, s-a dispus reintegrarea în funcţia de subprefect al judeţului Cluj. Având în vedere rolul dumneavoastră de a veghea la respectarea Constituţiei României şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, vă rog să dispuneţi toate măsurile pe care le consideraţi necesare în vederea executării imediate a deciziei civile”, a spus Györke.

Acesta a avertizat că, în caz contrar, apreciază că sunt întrunite condiţiile pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate, inclusiv pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.

Fostul subprefect de Cluj, Györke Zoltán, a anunţat în 16 iulie că a câştigat procesul cu Guvernul şi va reveni în funcţie.

La peste o lună de la decizia instanţei, Guvernul nu a adoptat o prevedere legislativă de numire în funcţie a fostului suprefect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici