Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi

Douăzeci şi doi de foşti inspectori guvernamentali disponibilizaţi pe 1 septembrie 2013 au câştigat definitiv procesul intentat Guvernului, în urmă cu doi ani, pentru "desfacerea abuzivă a contractului de muncă", instanţa obligând Executivul să-i reangajeze pe foştii înalţi demnitari.

564 afișări
Imaginea articolului Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi

Foşti inspectori guvernamentali câştigă definitiv un proces cu Guvernul, urmând să fie reangajaţi (Imagine: Stefan Sandu/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul, printr-o hotărâre definitivă dată la începutul acestei luni, să reangajeze 22 de foşti inspectori guvernamentali, disponibilizaţi de Guvernul Ponta de la 1 septembrie 2013, ca urmare a reorganizării Secretariatului General al Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanţa a dat câştig de cauză foştilor înalţi demnitari care, în urmă cu doi ani, au intentat proces Executivului de atunci pe motiv că desfacerea contractelor de muncă, printr-un ordin al prim-ministrului Victor Ponta, s-a făcut în mod abuziv.

Astfel, magistraţii bucureşteni au dispus "reintegrarea reclamanţilor în funcţiile publice deţinute anterior, respectiv acelea de inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului", menţinând, astfel, hotărârea instanţei de fond, respectiv Tribunalul Bucureşti, dată în iunie 2014.

"Aşteptăm acum ca instanţa să comunice hotărârea către Guvern ca apoi, printr-o decizie a prim-ministrului, să fim reînvestiţi în funcţie. În mod normal, ar trebui să primim posturile deţinute anterior disponibilizării, în cazul meu cel de inspector guvernamental pe judeţul Iaşi, cu atribuţii în sfera de activitatea a Ministerului Muncii. Însă, se poate aplica şi mobilitatea pe funcţie publică, ceea ce ar însemna să ocup o funcţie de secretar general sau secretar general adjunct într-un minister, prefect sau subprefect al unui judeţ”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX fostul inspector guvernamental Ciprian Iftimoaei, care este între cei ce au dat în judecată Guvernul.

Ciprian Iftimoaei a fost prefect al judeţului Vaslui în perioada august 2007 - martie 2009 şi octombrie 2009 - februarie 2010. De asemenea, el a ocupat funcţia de subprefect, în perioada februarie 2010 - mai 2012, şi inspector guvernamental, în perioada mai 2012 - august 2013.

După eliberarea din funcţie, Iftimoaei a revenit în politică, reînscriindu-se în PDL, actualmente PNL. Odată cu câştigarea procesului cu Guvernul, Ciprian Iftimoaei a renunţat din nou la politică, dându-şi demisia din partid.

Premierul Victor Ponta a eliberat din funcţie 46 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 de posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG. Deciziile de eliberare din funcţie au fost semnate pe 31 iulie 2013 de premierul Victor Ponta, foştii inspectori guvernamentali primind un preaviz de 30 de zile, termen după care au fost obligaţi să părăsească posturile.

Inspectorii guvernamentali eliberaţi din funcţie sunt foşti prefecţi şi subprefecţi din guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici