Fostul deputat PNL de Bacău Mihai Banu, reţinut de DNA, după ce ar fi primit 270.000 de euro

Fostul deputat PNL de Bacău Mihai Banu a fost reţinut, joi, de DNA pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins şi primit, în perioada când era parlamentar, 270.000 de euro pentru a interveni pe lângă un alt demnitar din guvern în scopul alocării unei sume de bani către o primărie.

508 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat PNL de Bacău Mihai Banu, reţinut de DNA, după ce ar fi primit 270.000 de euro

Fostul deputat PNL de Bacău Mihai Banu, reţinut de DNA, după ce ar fi primit 270.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fostul parlamentar Mihai Banu a pretins şi primit, în mai multe tranşe, de la un om de afaceri, 270.000 de euro pentru ca, în calitate de deputat, să-şi folosească influenţa pe lângă membri ai guvernului în vederea alocării unor sume de bani către o primărie din Bacău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Respectiva sumă de bani, susţin anchetatorii, era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri care a solicitat sprijinul parlamentarului, în beneficiul Primăriei Ardeoani.

"Din cei 270.000 euro, la solicitarea lui Mihai Banu şi cu complicitatea fiului său, Lucian Banu, suma de 150.000 lei a fost remisă acestuia, de către omul de afaceri, sub pretextul achiziţionării unui teren de la o persoană indicată de acelaşi inculpat. Astfel, pe 11 august 2010, între persoana respectivă, în calitate de promitent-vânzător, şi firma omului de afaceri, în calitate de promitent-cumpărător, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil în suprafaţă de 10.000 metri pătraţi, situat în extravilanul unei comune, preţul vânzării fiind stabilit la 150.000 lei. Această sumă de bani a fost virată de firma omului de afaceri în trei tranşe, în perioada 12 august 2010 - 22 iulie 2011, în conturile indicate de Mihai şi Lucian Banu”, se arată într-un comunicat al DNA.

Pe lângă reţinerea pentru 24 de ore a fost parlamentar PNL din perioada 2009-2012, procurorii anticorupţie au dispus şi măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de fiul fostului demnitar, Lucian Banu, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici