Fostul lider al democrat-liberalilor constănţeni Stelian Duţu s-a înscris în PNL

Fostul lider al democrat-liberalilor constănţeni Stelian Duţu a trecut la PNL şi va candida, vineri, pentru un loc în cadrul Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei liberale Constanţa.

161 afișări
Imaginea articolului Fostul lider al democrat-liberalilor constănţeni Stelian Duţu s-a înscris în PNL

Fostul lider al democrat-liberalilor constănţeni Stelian Duţu s-a înscris în PNL (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat, joi, că Stelian Duţu a intrat în PNL în luna aprilie a acestui an, iar vineri va candida pentru un post de membru al BPJ. El a avut nevoie de o derogare de la statutul partidului, aprobată de către conducerea centrală a formaţiunii politice, pentru a candida la Conferinţa Judeţeană de vineri deoarece ar fi avut nevoie să fie membru al partidului de cel puţin şase luni înainte de a-şi putea depune candidatura.

"Stelian Duţu are o experienţă politică vastă pe care o va pune în slujba PNL. Mi-a spus că nu doreşte să candideze la viitoarele alegeri pentru nicio funcţie, nici consilier local, nici consilier judeţean, nu vrea să fie nici parlamentar. Într-o discuţie pe care am purtat-o cu Stelian Duţu în urmă cu mai mult timp mi-a spus că, dacă va fi să revină în politică, o va face doar în PNL", a declarat Gheorghe Dragomir.

El a precizat că la Conferinţa Judeţeană a PNL Constanţa este singurul candidat înscris pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce pentru cele 28 de posturi de membru în BPJ s-au înscris 44 de persoane. Dragomir a precizat că primii nouă care vor obţine cele mai multe voturi vor deveni vicepreşedinţi.

Stelian Duţu a condus organizaţia PD Constanţa încă de la înfiinţare şi până în anul 2001, când a părăsit formaţiunea politică şi s-a înscris în PNL. Un an mai târziu, el a plecat la Partidul Umanist Român, unde a rămas până în 2003, când a revenit în fruntea PD Constanţa, funcţie pe care o ocupat-o până în mai 2008, când şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei.

El a fost demis din partid în luna iulie 2008, iar în toamna aceluiaşi an a candidat pentru un post de deputat ca independent în Colegiul 5.

Duţu a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa între 1996 şi 2004, iar între 2004 şi 2008 a fost deputat din partea Partidului Democrat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Stelian Duţu nu a putut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici